A dăruit trei vieţi

Ficatul, rinichii şi plămânii unui tânăr de 25 de ani au salvat mai multe persoane

Trei vieţi au fost salvate de moartea unui tânăr de 25 de ani. Intervenţia chirurgicală de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost complexă, cu atât mai mult cu cât s-a desfăşurat în pandemie.

Donatorul a fost un tânăr de 25 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi edem cerebral sever şi sângerări cerebrale difuze, a cărui viaţă nu a mai putut fi salvată de către medici, dar care a redat viaţa altor oameni. Tânărul a fost diagnosticat în moarte cerebrală, iar familia sa a acceptat prelevarea organelor.

Intervenţiile de prelevare a ficatului şi rinichilor au fost realizate de echipele de profesionişti ale Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar organele recoltate au redat bucuria vieţii pentru alţi 3 români, a căror unică şansă era o intervenţie de transplant.

Intervenţia de prelevare a plămânilor a fost realizată de o echipă de medici a Eurotransplant, în condiţiile în care pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil pentru plămân.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI