Alexandru Băişanu:

Nu e normal să ai un oraş atât de frumos şi bogat, condus de băieţi care nu vor înţelege niciodată !

> Candidatul la vârful Primăriei Suceava a făcut comparaţii cu municipiile Oradea şi Botoşani

Liderul PP(USL) Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat joi, în cadrul conferinţei de presă în care şi-a anunţat candidatura pentru poziţia de edil-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, că, la Oradea, cu o populaţie de 200.000 de locuitori, Primăria are 521 de angajaţi, în timp ce Primăria Suceava are dublu faţă de Oradea, la o populaţie la jumătate, context în care a spus că va face public numele neamurilor celor din conducerea Primăriei Suceava.

El a arătat că primarul din Oradea a renunţat la angajaţii care tăiau frunză la câini şi şi-a întărit departamentul de fonduri europene, astfel, reuşind ca municipiul să aibă un buget de patru ori mai mare decât al Sucevei, ceea ce însemnă că în Suceava activitatea economică este „praf”.

Mai mult, Oradea a atras 255 de milioane de euro fonduri europene, de opt ori mai mult decât municipiul Suceava.

Băiaşnu a arătat că inclusiv Botoşani a atras 80 de milioane de euro faţă de Suceava, care a atras doar 30 de milioane de euro.

El a adăugat că Suceava şi Oradea au început demersurile pentru construcţia unei săli polivalente cu 5000 de locuri în 2018, însă în timp ce la Suceava Ion Lungu a venit cu 32,4 milioane de euro pentru o astfel de sală, iar primarul de Oradea a venit cu propunerea de 20 de milioane de euro pentru acelaşi tip de sală de sport, Suceava a rămas tot la stadiul de proiect şi studii de fezabilitate.

„Nu e normal să ai un judeţ şi un oraş atât de frumos şi bogat şi cu oameni gospodari, care să fie condus de nişte băieţi care nu înţeleg şi nu vor înţelege niciodată” a spus Băişanu.

El a explicat că intră în cursa pentru funcţia de primar pentru că este nevoie de schimbare şi pentru că el poate oferi sucevenilor un alt orizont de dezvoltare.

„Îmi crapă obrazul de ruşine atunci când văd că Lungu şi Flutur au dat foc Cetăţii lui Ştefan cel Mare aici unde, copiii noştri, dacă nu noi, vor trebui să trăiască mai bine şi să nu fie hrăniţi cu minciuni” a spus Băişanu.

El a declarat că a luat decizia după ce primarul Ion Lungu a anunţat că doreşte ca în următorul mandat să asfalteze toate drumurile de pământ din municipiu, considerând că primarul s-a descalificat pentru că, în oraş, în anul 2020, încă sunt drumuri de pământ. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: