Hramul Mănăstirii Suceviţa

Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Mântuitorului a fost prilej de bucurie şi pentru Mănăstirea Suceviţa, care şi-a prăznuit cu această ocazie hramul.

ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul obştii monahale din mănăstire.

El a fost aşteptat şi de majoritatea locuitorilor din satele apropiate pentru a săvârşi Sfânta Liturghie, în soborul arhieresc alcătuit din preoţi, stareţi şi diaconi.

Slujba s-a desfăşurat pe un podium special amenajat în incinta aşezământului religios; răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii.

La sărbătoarea Suceviţei au participat stareţi şi stareţe din majoritatea mănăstirilor bucovinene.

Curtea bisericii a fost plină de credincioşii veniţi să participe şi sufleteşte la dubla sărbătoare, în prezenţa arhiereului şi a soborului ales precum şi hramul sfântului locaş.

ÎPS Părinte Calinic a încheiat Sf. Liturghie cu un cuvânt de învăţătură, a binecuvântat credincioşii şi a împărţit anafura.

Mănăstirea Suceviţa este ctitorie a familiei Movileştilor şi este atestată documentar în 1582, din vremea voievodului Petru Şchiopul. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: