Hramul Mănăstirii Suceviţa

Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Mântuitorului a fost prilej de bucurie şi pentru Mănăstirea Suceviţa, care şi-a prăznuit cu această ocazie hramul.

ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul obştii monahale din mănăstire.

El a fost aşteptat şi de majoritatea locuitorilor din satele apropiate pentru a săvârşi Sfânta Liturghie, în soborul arhieresc alcătuit din preoţi, stareţi şi diaconi.

Slujba s-a desfăşurat pe un podium special amenajat în incinta aşezământului religios; răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii.

La sărbătoarea Suceviţei au participat stareţi şi stareţe din majoritatea mănăstirilor bucovinene.

Curtea bisericii a fost plină de credincioşii veniţi să participe şi sufleteşte la dubla sărbătoare, în prezenţa arhiereului şi a soborului ales precum şi hramul sfântului locaş.

ÎPS Părinte Calinic a încheiat Sf. Liturghie cu un cuvânt de învăţătură, a binecuvântat credincioşii şi a împărţit anafura.

Mănăstirea Suceviţa este ctitorie a familiei Movileştilor şi este atestată documentar în 1582, din vremea voievodului Petru Şchiopul. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: