Dan Ioan Cuşnir:

Administraţia locală este sub ocupaţie clientelară

> Potrivit lui, în aşa situaţie, primarul nu are niciun interes să dezvolte

Dan Ioan Cuşnir, într-o recentă conferinţă de presă, a reiterat că au trecut deja 16 ani de când sucevenii nu mai au niciun fel de aşteptări privind grija Primăriei faţă de viaţa şi viitorul lor, 16 ani de când văd în Primărie doar o maşină de turnat asfalt de proastă calitate sau un ghişeu de încasat impozite prea mari şi se întreabă dacă aici se opreşte totul.

„După 1989, industria suceveană a căzut, iar în locul ei s-a dezvoltat micul comerţ. În anii ’90 a fost epoca bazarului, urmată de epoca mall-urilor. Fosta platformă industrială a Sucevei a fost, practic, ocupată de mall-uri, care au cunoscut o dezvoltare destul de mare pe orizontală. Care este, însă, dimensiunea verticală a oraşului nostru? Care sunt capacităţile noastre productive, fabricile şi firmele noastre? Care este ponderea lor la bugetul local?” s-a întrebat candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El spune că potenţialul investiţional al municipiului este departe de a fi atins. Şi nu doar că nu a fost atins, dar nici măcar nu a fost folosit aşa cum ar trebui, astfel încât administraţia locală rămâne în continuare cel mai mare angajator şi aşa se explică de ce parte din administraţia locală este, practic, sub ocupaţie clientelară.

„Controlând un mastodont administrativ, primarul nu are, practic, niciun interes să dezvolte investiţiile, pentru că astfel ar pierde controlul asupra resurselor oraşului. În loc să găsească soluţii pentru creşterea numărului locurilor de muncă, Primăria a devenit o barieră în calea atragerii investiţiilor şi a creşterii locurilor de muncă” a declarat Cuşnir, care a argumentat că, în calitate de om care îşi desfăşoară activitatea în mediul privat, cunoaşte foarte bine situaţia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: