Dan Ioan Cuşnir:

Suceava are nevoie urgentă de o nouă administraţie

> Potrivit lui, sucevenii nu mai au aşteptări din cauză că au fost minţiţi de prea multe ori. În Primărie ei văd doar o maşină de turnat asfalt de proastă calitate sau un ghişeu de încasat impozite prea mari

 Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma întâlnirilor pe care le are cu sucevenii, a constatat că aşteptările acestora de la primar sunt mici. El crede că s-a ajuns în această situaţie doar pentru că timp de 16 ani administraţia locală le-a cerut sucevenilor să se mulţumească cu puţin şi cu lucrări de o calitate îndoielnică.

Cuşnir a organizat conferinţa de presă în apropierea sitului arheologic Curtea Domnească, subliniind că administraţia locală suceveană este indiferentă faţă de aceasta şi că Muzeul de Istorie a depus proiecte pentru punerea în valoare încă din 2006/2007, iar, târziu, Primăria Suceava a descoperit că are acest sit în inventar.

El a arătat că în ultima lună a discutat cu foarte mulţi suceveni despre problemele pe care le au şi a dat asigurări că, în calitate de primar, va încerca să le rezolve. Dar că ceea ce a constatat cu durere este scepticismul sucevenilor şi nivelul scăzut, chiar foarte scăzut de aşteptare faţă de ceea ce trebuie să facă primarul şi primăria pentru ei.

Esenţa acţiunii actualei administraţii se reduce la pavaj

„Încercând să-mi explic această atitudine a oamenilor, m-am gândit la minciunile pe care administraţia actuală sau cele trecute le-au spus de-a lungul timpului. Sucevenii nu mai au aşteptări pentru că au fost minţiţi de prea multe ori” a spus Cuşnir.

El a făcut o radiografie a actualei administraţii sucevene, arătând că lipsa de aşteptări de la administraţia locală corespunde, de fapt, modelului împământenit de actuala conducere a Primăriei, care, de 16 ani, le-a cerut sucevenilor să se mulţumească cu puţin.

„Esenţa acţiunii actualei administraţii se reduce la pavaj. Avem pavaj, deci primarul lucrează, deci primarul face. Deci, nu avem probleme. Acest model ar fi, poate, potrivit într-o comună ceva mai mare, dar este total nepotrivit pentru un oraş de dimensiunile şi importanţa Sucevei” a spus Cuşnir.

El a menţionat că orice primar trebuie să se ocupe de administrarea treburilor publice şi să asfalteze străzi şi trotuare, să construiască locuri de parcare, să amenajeze spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, dar faptul că un primar a pavat o stradă sau a amenajat un spaţiu de joacă nu spune însă prea multe despre eficienţa acelui primar, ci contează, în egală măsură, şi cum a pavat sau cum a amenajat acel spaţiu de joacă.

„Noi, sucevenii, ne mândrim că suntem bucovineni. Bucovina este un nume european al istoriei noastre. De ce atunci să nu pretindem de la administraţia noastră locală nu doar să ne paveze străzile, ci să le paveze ca la Viena, ca în Europa? Oare sucevenii nu merită acest lucru? Oare sucevenii nu merită ca lucrurile să fie făcute bine? Eu sunt convins că merită, dar aceasta presupune că trebuie să începem să ne uităm cu mai multă exigenţă la ceea ce face primarul. Nu noi trebuie să ne coborâm la nivelul de execuţie a lucrărilor pe care îl acceptă primăria, ci primarul trebuie să se ridice la nivelul nostru de aşteptare privind felul în care trebuie să arate Suceava” a declarat Cuşnir, care s-a întrebat dacă este însă posibil, „pentru un primar cu mentalitate de primar de comună”, să se ridice la nivelul acestor aşteptări.

Liderul social-democrat sucevean a subliniat că şi chiar dacă este făcută bine, activitatea unui primar nu se poate reduce la sarcinile strict administrative.

„Un primar nu este un simplu administrator, un om care umple găurile din asfalt, deşi, desigur, trebuie făcute şi aceste lucruri. Primarul unui oraş ca Suceava trebuie, în primul rând, să aibă o viziune despre evoluţia şi organizarea comunităţii. El trebuie să facă totul pentru a asigura sucevenilor prezentul şi viitorul vieţii lor” a adăugat Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: