Preşedintele PNL Torino, Cristian Pascariu, a devenit consilier onorific pentru diaspora al primarului Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că are un consilier onorific pe problema diasporei, Cristian Pascariu, care lucrează în Italia şi locuieşte în cartierul Burdujeni.

„Având în vedere criza de forţă de muncă specializată în domenii deficitare (construcţii, transporturi – lipsa şoferilor cu experienţă cu care ne confruntăm la TPL, în industria alimentară etc.) o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiţii pentru întoarcerea unei părţi din cei care lucrează în străinătate” a spus Lungu.

El a precizat că doreşte şi atragerea antreprenorilor români din diaspora, spre a le fi oferită posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei.

„Începând de astăzi am un consilier onorific pe problema diasporei. Este vorba de dl Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia şi locuieşte în cartierul Burdujeni. I-am propus să-şi depună candidatura şi pentru un mandat de consilier local, să-i reprezinte pe cei care sunt din oraşul nostru şi lucrează în afară” a spus Lungu.

El a arătat că va fi identificat numărul sucevenilor plecaţi, problemele cu care se confruntă şi implicarea autorităţilor locale prin punerea la dispoziţie a celor tineri a unei suprafeţe de teren conform Legii nr. 15/2003 pentru construirea unui cartier de locuinţe pentru cei care lucrează în diaspora, la fel ca cel din Dealul Mănăstirii sau Tătăraşi, dar şi facilităţi fiscale pentru cei care se întorc.

„Din păcate, nicio instituţie a statului nu are o evidenţă clară cu cei care lucrează în afară, copiii rămaşi acasă, de aceea este necesar să facem o astfel de evidenţă la primărie. Îi vom ruga pe cei plecaţi să se înscrie online pe o platformă destinată lor, pusă la dispoziţie pe site-ul municipalităţii. Sperăm să se întoarcă o parte din cei plecaţi şi să putem să-i sprijinim pe cei rămaşi acasă, şi aici discutăm, în primul rând, de copii” a transmis Ion Lungu.

Reamintim că Pascariu a declarat la News Bucovina că doreşte să se implice în modernizarea Sucevei şi că va face naveta de la Torino dacă va fi ales consilier. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: