În Tasmania a nins prima dată după aproape 50 de ani

Un eveniment meteorologic foarte rar s-a produs zilele trecute în nordul regiunii Tasmania din Australia: a nins. Meteorologii spun că este prima dată când ninge din anii ’70 încoace şi mulţi dintre locuitorii de aici nu au văzut zăpadă niciodată.

Localnicii din această regiune sunt încântaţi să vadă zăpadă, unii dintre ei pentru prima dată în viaţă.

Oraşul Launceston a înregistrat în această săptămână cea mai importantă cădere de zăpadă de la începutul anilor ’70, potrivit Australian Broadcasting Corporation. „Am fost cu toţii şocaţi şi încântaţi să vedem zăpada. Copiii abia aşteptau să iasă şi să se joace în ea”, a declarat pentru CNN un rezident, Stacey Baker: „O surpriză atât de frumoasă pentru un an atât de greu pentru mulţi”.

Precipitaţiile au venit la timp: Tasmania tocmai a avut a doua cea mai secetoasă lună iulie din istorie, potrivit Biroului de Meteorologie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: