Cătălin Nechifor i-a solicitat premierului Orban ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie

Vicepreşedintele naţional al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a solicitat, marţi, premierului Ludovic Orban, să amâne începerea anului şcolar cu două săptămâni, după organizarea alegerilor locale, pentru a se evita riscul ridicat de contaminare.

El a arătat că în mod normal anul şcolar începe în data de 15 septembrie, dar că anul acesta, în mod excepţional, alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie.

„Asta înseamnă că nici bine nu începe anul şcolar, şi că, la 10 zile distanţă, trebuie organizat întregul proces pentru secţiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta şcolilor din întreaga ţară. Evident că va fi şi un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât şi alegătorii care vor veni la urne, duminică. Prin urmare, există un risc ridicat de contaminare. Gândiţi-vă la persoanele desemnate în secţii, la poliţiştii şi jandarmii care vor asigura paza, dar şi la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare” a spus Nechifor.

El i-a sugerat premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanţei de vară până la data de 30 septembrie, astfel încât să se poată desfăşura în condiţii mai bune de siguranţă sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spaţiilor din incinta şcolilor în intervalul 28 – 30 septembrie.

„În acest fel, ne asigurăm că toţi elevii se vor întoarce la şcoală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie” a conchis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: