Prefectul Alexandru Moldovan solicită DSP Suceava creşterea capacităţii de testare

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava creşterea capacităţii de testare la infecţia cu noul coronavirus, dar şi instituirea unor linii telefonice care să fie funcţionale permanent pe perioada stării de alertă.

„În contextul evoluţiei epidemiologice actuale, şi anume creşterea numărului de paturi ocupate la Spitalul Judeţean de Urgenţe «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava şi la Spitalul Municipal «Sfinţii Doctori Cosma şi Damian» Rădăuţi, precum şi creşterea numărului de localităţi în care se înregistrează cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19, se impune asigurarea unei capacităţi de testare ridicate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava” se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Asigurarea efectuării testelor Covid-19 şi în weekend

Tototodată, se arată că, ţinând cont că în sprijinul acestei activităţi au fost detaşaţi 3 medici şi 10 asistente medicale din reţeaua şcolară, prefectul judeţului Suceava a solicitat conducerii Direcţiei de Sănătate Publică să efectueze o dimensionare corespunzătoare a personalului în cadrul direcţiei, astfel încât să fie asigurată efectuarea testelor Covid-19 pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru ca anchetele epidemiologice să se desfăşoare cu rapiditate, cu respectarea prevederilor imperative ale ordinelor ministrului Sănătăţii.

Moldovan a cerut DSP Suceava să comunice către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, în fiecare zi de vineri, pentru săptămâna care urmează, programarea personalului.

Instituirea unor linii telefonice funcţionale non-stop

Prin aceeaşi adresă, prefectul judeţului Suceava a solicitat instituirea unor linii telefonice care să fie funcţionale 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, pe toată perioada stării de alertă.

   Toate datele şi măsurile solicitate prin adresa transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Suceava vor constitui obiectul raportului săptămânal pe care această instituţie îl va prezenta în şedinţele extraordinare ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se arată în comunicat.

Prefectul judeţului Suceava a mulţumit celor care au înţeles să respecte cu stricteţe normele de distanţare fizică şi igienă, şi face un apel către toţi cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, precum şi recomandările specialiştilor epidemiologi.

„Este important să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm deciziile autorităţilor pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, pentru a nu fi în situaţia de a impune noi restricţii suplimentare la nivelul unor localităţi din judeţ” a transmis prefectul Alexandru Moldovan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: