Titularizarea în învăţământul preuniversitar

13 candidaţi suceveni au obţinut nota 10 la proba scrisă

 Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat recent, pe site-ul Titularizare.edu.ro, rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă în sesiunea 2020 a concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, conform acestor rezultate publicate de MEC, în judeţul Suceava, 13 candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă a examenului de titularizare, iar procentul notelor peste 7 obţinute de cadrele didactice sucevene este de 51,5%.

Din totalul celor 13 candidaţi care au fost notaţi cu 10 la proba scrisă, 4 au susţinut examenul la disciplina Religie ortodoxă, 3 la disciplina Limba şi literatura română, Elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar, alţi 3 la disciplina Limba şi literatura română, Pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii, 2 la disciplina Educaţie fizică şi sport, unu la disciplina Arte vizuale.

În judeţul Suceava, 109 cadre didactice au obţinut la proba scrisă note între 1,01 şi 4,99, alţi 261 de candidaţi au obţinut note între 5,00 şi 6,99, iar note cuprinse între 7,00 şi 9,99 au obţinut 406 candidaţi, în timp ce 13 cadre didactice au fost notate cu 10 la această probă.

Conform MEC, din promoţia curentă, 56% dintre candidaţii suceveni au obţinut note peste 7.

Contestaţiile candidaţilor nemulţumiţi de notele obţinute pot fi depuse la sediul ISJ Suceava sau pot fi transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, până la ora 21, respectiv 5 august, până la ora 12, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 august 2020.

De menţionat este că pentru angajarea pe perioada nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru perioada determinată (suplinire), minimum nota 5.

La proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în 5 centre de examen, s-au prezentat 841 de candidaţi (92,72%) dintre cei 907 candidaţi înscrişi.

Un număr de 42 candidaţi s-au retras de la această probă din motive personale (35) şi medicale (7), iar 3 candidaţi au fost eliminaţi din examen.

 În total, din judeţul Suceava au fost transmise spre centrele de evaluare 796 de teze. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: