Mirela Adomnicăi anunţă:

Vom avea proiecte de anvergură după ce vom rezolva problemele concrete ale sucevenilor

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că problemele esenţiale ale locuitorilor judeţului sunt concrete, reale şi punctuale, şi că acestea reprezintă priorităţile locuitorilor şi nu proiectele de anvergură care până acum au reprezentat doar promisiuni electorale.

Ea a spus că a discutat cu locuitorii judeţului şi a avut o abordarea constructivă şi că a întocmit o listă lungă cu probleme mai mici sau mai mari, dar toate foarte importante pentru oamenii cu care a discutat.

„Mi s-a confirmat din aceste discuţii şi din această listă cu probleme că, dacă judeţul nostru bate pasul pe loc, nu este din cauză că nu avem mari proiecte duse la îndeplinire sau nu. Este din cauză că lucrurile concrete, punctuale, reale nu au fost realizate, inclusiv la drumuri judeţene neasfaltate dintre două comune” a spus Adomnicăi.

Trebuie să rezolvăm problemele concrete ale sucevenilor

Ea a arătat că în această situaţie, principala ei promisiune este că va rezolva aceste probleme ale sucevenilor.

„De aceea, în ceea ce mă priveşte, mi-am propus în calitate de candidat să promit în primul rând că voi realiza aceste lucruri concrete, punctuale, reale care îi sâcâie pe suceveni, pentru că proiectele grandioase pe care le-am auzit enunţate de-a lungul timpului de mai mulţi conducători ai judeţului, de la un Safari Parc la Păltinoasa, autostrăzi, mega-staţiune turistică realizată prin asociere de localităţi, toate aceste proiecte grandioase au rămas doar la stadiul de promisiuni electorale” a spus Adomnicăi.

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Suceava a explicat că în ceea ce o priveşte vrea ca aceste probleme concrete şi punctuale să le ducă la îndeplinire, pentru că aceasta a fost abordarea ei şi în calitate de prefect.

Ea a reamintit că la numirea în funcţia de prefect drumul naţional DN 18 era început de şase ani şi era doar decopertat, ceea ce afecta viaţa celor din zonă, iar în 2019 a fost dat în funcţiune. Adomnicăi a arătat că nici măcar până acum nu a fost recepţionat lotul IV, iar la şoseaua de centură a Sucevei a făcut tot ce a depins de ea să fie dată în folosinţă cât mai repede pentru a scoate traficul greu din municipiu şi că nici acum nu e recepţionată.

Voi trata în mod egal satele, oraşele şi municipiile din acest judeţ

„Îmi propun ca în calitate de preşedinte al CJ să tratez în egală măsură satele, oraşele şi municipiile. Fiecare om contează, fiecare localitate contează în acest judeţ. Iar centrul judeţului va fi în fiecare localitate din acest judeţ” a declarat Adomnicăi.

Ea a ţinut să precizeze că asta nu înseamnă că nu are şi proiecte de anvergură, relevante pentru acest judeţ, dar că nu vrea să repete greşeala celor de dinaintea ei care au promis proiecte pe care nu le-au realizat nici până acum şi care promit în continuare proiecte de anvergură fără să vadă că lucrurile acelea concrete, punctuale, reale încă nu sunt rezolvate.

„Vreau să vorbesc despre proiecte mari abia după ce mă consult cu sucevenii, cu asociaţiile profesionale. Proiectele mari ale Sucevei trebuie să rezulte dintr-o dezbatere publică şi trebuie să fie dorite de suceveni. Voi vorbi despre proiecte mari atunci când voi avea un studiu de fezabilitate şi sursa de finanţare asigurată pentru proiectele mari” a spus Adomnicăi.

Ea a reiterat că până la proiectele mari îşi doreşte să fie finalizată asfaltarea drumurilor judeţene.

„Până la autostradă noi avem 1.190 de kilometri de drum judeţean care traversează judeţul Suceava. La această dată doar 250 de kilometri de drum judeţean din judeţul Suceava, pe o scară de la 1 la 10, sunt de nota 8. Pentru mai bine de 600 de kilometri de drum judeţean nu s-a intervenit nici măcar cu o lucrare de întreţinere în ultimii ani, iar restul de 300 de kilometri de drum judeţean este complet neasfaltat şi dezastruos. Terminăm de asfaltat drumuri judeţene, terminăm de asfaltat drumuri comunale, să avem apă, canal şi gaz în localităţile judeţului şi apoi vom dezvolta şi alte proiecte care să vină peste această infrastructură absolut necesară, elementară pentru judeţul Suceava în anul 2020”, a spus Adomnicăi.

Ea a declarat că cei care au condus judeţul până acum au arătat ce pot să facă.

„Destul! E timpul pentru Suceava!” a încheiat Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: