„Înghite şi taci !“

De o bucată de vreme mi-e scârbă să mai citesc ştirile din politica românească. Nu mi-am închipuit vreodată ca o formaţiune politică să-şi calce în picioare până şi idealurile pentru care a fost creată, idealuri dictate de propăşirea poporului român greu încercat de istorie şi vremuri şi să militeze pentru cât mai multe victime ale pandemiei, să facă legi pentru băgarea ţării în faliment, pentru că numai aşa poate ajunge la putere. E prea mult!

Titlul l-am luat de pe reţelele de socializare unde o mulţime de postaci s-au activat, spurcând orice informaţie, orice părere de bun-simţ: „Înghite şi taci! Ciocu’ mic“. Replicile postacilor sunt pline de batjocură joasă, de injurii de nereprodus. Am înţeles: degeaba am dreptul la cuvânt, la opinie, fiindcă mizeria, dejecţia umană mă opresc să le exprim. Tocmai de aceea sunt promovate de respectivii proprietari, gestionari de site-uri. Aşa că recitesc titlul. Iar şi iar!

Dilema mea este însă una încurcată: prin Constituţie, reprezentanţii aleşi în Parlament şi consilii locale trebuie să servească interesele celor ce i-au votat, adică ale poporenilor, numai că nu reuşesc să descopăr ce interes am avut eu când s-a votat eliberarea din puşcării a hoţilor, corupţilor, violatorilor şi a criminalilor, eliberare care continuă şi azi, căci în ultimele luni au mai scăpat vreo 700 pe lângă cei 22 000. Oare de ce i-or mai fi prins?

De asemenea, nu reuşesc să înţeleg cum e spre binele meu şi al poporenilor creşterea numărului de infectaţi cu noul coronavirus şi a deceselor, fiindcă atât deciziile CCR, cât şi întârzierea Legii carantinării în Senatul României au avut şi au ca efect creşterea peste măsură a numărului infectaţilor şi a deceselor, creştere tragică şi înfricoşătoare, astfel că am ajuns „ciumaţii” Europei şi ni se închid porţile statelor civilizate. Şi culmea ipocriziei: o deplâng tot făptuitorii abuzurilor!

Te uiţi la emisiunile lor de ştiri şi nu îţi vine a crede ce auzi: ca într-o ţară a fărădelegii, manipulatorii colportează ştiri false, citează tot felul de minciuni, de păreri ale unor aşa-zişi savanţi, doctori făcuţi la lumânare, cele mai multe fake news-uri preluate de pe surse specializate precum Sputnik, Russia Today… prin care suntem asiguraţi că distanţarea social-fizică, purtatul măştii, carantinarea şi toată agitaţia legate de Covid-19 sunt menite a ne distruge ţara şi a ne supune unui guvern mondial dornic să domine lumea, să ne înrobească, să ne fure libertatea şi să ne urmărească prin 5G cu ajutorul lamelei metalice din mască. Mor de râs şi copiii abia alfabetizaţi! Mi-e tot mai clar că e vorba de un război, unul hibrid, în care gloanţele Kalashnikovului sunt înlocuite cu ştiri false şi dezinformări. Ţinte? România, UE şi NATO.

Ca să nu mai pricepem nimic, jumătatea de milion de decese pe plan mondial şi cele peste 2400 de vieţi curmate de coronavirus în România, plus eforturile de izolare de jumătate de an şi întreruperea şcolii, plus concluziile celor mai mari somităţi şi universităţi medicale… nici nu mai sunt luate în considerare. Am ajuns sub domnia jegoasă a nulităţilor, a ticăloşilor, a analfabeţilor funcţional şi nu ne mai poate scăpa nimeni.

O altă situaţie de-a dreptul dramatică o constituie presiunea fantastică a actualei majorităţi parlamentare pentru mărirea pensiilor cu 40% şi dublarea alocaţiilor pentru copii, deşi se ştia încă din epoca Dragnea că nu sunt bani, altfel le făcea PSD. Cum e posibilă forţarea unei creşteri când respectivii politicieni ştiu bine că asemenea măsură va atrage inerent intrarea României în incapacitate de plată?

N-am voie nici măcar să mă bucur de beneficiile pentru România ale acordului financiar prin care CE ne atribuie aproape 80 de miliarde de euro pentru ieşirea din criza pandemică şi pentru recuperarea pierderilor economice cauzate de lockdown. Cum te bucuri, cum ţi se răstoarnă în cap hârdaie de lături sub pretextul că suma e insignifiantă, un mizilic(!) care nici nu contează, dar prin care ni se fură libertatea şi suveranitatea şi că de fapt ni s-au luat nu ştiu câte miliarde, nu ni s-au dat…

Oare cine va fi în stare să elibereze România de iresponsabilitatea criminală a atâtor lideri sforari, mincinoşi şi ticăloşi?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: