Respectele mele Craiova, dar…

CFR Cluj este din nou campioana României

Nu ştiu dumneavoastră, dar eu nu m-am plictisit deloc la ceea ce s-a numit finala campionatului Ligii I, un campionat cam la fel de ciudat ca femeia cu barbă de la circ.

Universitatea Craiova-CFR Cluj a fost un meci de totul sau nimic, ce-ar fi putut fi viciat de decizia discutabilă luată de FRF chiar în ziua partidei, aceea de a nu mai acorda a doua şansă echipei învinse în prima manşă. Un meci în care CFR Cluj a avut totul, iar Craiova s-a ales cu respectul suporterilor pentru frumoasa poveste de fotbal care a reînceput a se depăna acum vreo doi ani în oraşul care a trezit primele orgolii europene ale românilor. Aşadar, respect Universitatea Craiova, n-a fost să fie nici după 29 de ani, dar abia aştept să vă văd campionatul viitor! Respect miilor de suporteri olteni care s-au bucurat, au suspinat şi au plâns în afara stadionului pustiit de pandemie, dar un stadion viu datorită emoţiilor lor arse pătimaş în zeci de ani de dragoste necondiţionată pentru culorile alb-albastre ale Băniei.

CFR-ul a părut că merită din nou titlul de campioană, al 6-lea în 9 ani, şi nu doar în meciul în care jucătorii lui Dan Petrescu au tot tras cu ochiul către trofeul aşezat la marginea terenului. Luni seară, însă, au ştiut exact cum şi au putut să câştige pentru că au fost mai deştepţi şi mai tactici, şi puţin impresionaţi că au fost conduşi, după golul perfect al lui Nistor. Pentru scurtă vreme, ardelenii au lăsat capul în pământ, dar l-au ridicat încet, încet, au câştigat forţă şi teren, au presat şi au marcat apoi de trei ori.

„Tatuca” Vinicius a lăsat la cabine câţiva din cei 36 de ani pe care îi are şi după o fază fixă a adus egalarea cu un gol marcat perfect cu capul. Dar nici în apărare nu s-a lenevit, aşa că remiza deja stabilită s-a păstrat până la pauza de odihnă.

Se pare că Bergodi n-a găsit însă, la cabine, leacul potrivit pentru a-şi mobiliza jucătorii care aveau să treacă tot mai vlăguiţi prin repriza a doua. Vlăguiţi de prin min.56, imediat ce Boli a marcat, tot cu capul, al doilea gol al CFR-ului, şi de-a dreptul „storşi” după penaltiul transformat ca într-un manual de fotbal de către Deac, penalti obţinut de acelaşi neobosit Vinicius.

Şi aşa, Deac şi compania clujeană au ridicat din nou deasupra capului, pentru a 3-a oară la rând, trofeul de campioană a României şi se pregătesc pentru Champions League.

În timp ce-şi şterge lacrimile alb-albastre şi îşi „ogoieşte” tristeţile aruncând acuze inutile, Craiova se poate consola din cuvintele transmise de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, înflăcărat suporter al oltenilor, care le-a transmis pe Facebook, printre altele, cam aşa: „Indiferent de rezultatul din această seară, sunteţi campionii inimilor noastre, sunteţi cei care ne fac de fiecare dată să visăm, sunteţi «campioana unei mari iubiri». Luaţi ce a fost bun, cât şi ceea ce a fost mai puţin bun în acest sezon şi priviţi cu încredere înainte. Ne aşteaptă o luptă nouă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: