276 de români au averi mai mari de 30 de milioane de dolari

România are 276 de oameni consideraţi a fi foarte bogaţi (ultrahigh networth individuals – UHNWIs), adică persoane cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Spre comparaţie, în Polonia sunt aproape 650, iar în Ungaria 186, arată un raport al companiei de consultanţă Knight Frank citat de ZF.

Studiul Global Wealth Sizing Model analizează câţi oameni foarte bogaţi există în fiecare dintre ţările lumii şi, aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi se găsesc în SUA (240.000), China (61.500) şi Germania (23.000), cele mai puternice economii ale lumii. Acest indicator trebuie însă analizat şi în raport cu populaţia fiecărei ţări în parte pentru a avea o imagine de ansamblu. Spre exemplu, Polonia are 38 de milioane de locuitori, de două ori mai mulţi decât România, pe când numărul celor foarte bogaţi este de 2,3 ori mai mare în cea mai puternică economie din regiune versus cea locală.

 „România este una dintre ţările din Europa unde numărul persoanelor foarte bogate (UHNWI) este aşteptat să crească cel mai rapid în următorii cinci ani. La nivel mondial pe locul întâi este India cu 73% avans în perioada 2019-2024. În prezent însă SUA este lider absolut cu aproape jumătate (47%) din toţi oamenii foarte bogaţi ai planetei, mai mult decât Europa şi Asia împreună”, arată raportul Knight Frank. La nivel mondial sunt 513.244 de oameni cu o avere de peste 30 mil. dolari, cu 6,4% mai mulţi în ianuarie 2020 faţă de în urmă cu 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: