Terminalul 2 de la Aeroportul Suceava va fi funcţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că terminalul 2 al Aeroportului Suceava va fi inaugurat în luna septembrie şi a menţionat că există şanse pentru deschiderea unor noi curse directe spre Tel Aviv şi Bruxelles.

Flutur consideră că o realizare a celui de-al doilea mandat al său este creşterea de zece ori a numărului de pasageri pe Aeroportul Suceava.

„Am crescut de zece ori numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava. În 2016 erau 43.000 de pasageri, iar anul trecut am avut 430.000 de pasageri” a precizat Flutur.

El s-a întrebat cât de răutăcios poate fi cineva care să conteste această realitate, mai ales că el s-a luptat pentru atragerea de curse internaţionale pe aeroportul sucevean.

„În Luna Diasporei am deschis cursele internaţionale şi spre Italia, şi spre Londra. Şi spre sudul Europei pentru concedii. Am promis Germania şi avem două destinaţii. Am promis Viena, am ieşit cu Viena” a spus Flutur.

Aeroportului îi lipsea un terminal care să poată procesa mai mulţi pasageri

„După ce ai făcut terminalul vei fi foarte căutat. În condiţiile în care există perspective de Tel Aviv şi Bruxelles, eu sunt mai mult decât mulţumit de ceea ce poate să facă Suceava” a spus Flutur.

El a menţionat, va trebui lărgit bazinul de pasageri pentru aeroport şi cu regiunea Cernăuţi, pentru că Suceava şi Botoşani au un bazin de 1,2 milioane de posibili pasageri.

Flutur a explicat că şi acesta era un motiv pentru deschiderea cursei feroviare între Suceava şi Cernăuţi, proiect despre care spune că nu a fost realizat pe vremea guvernării PSD pentru că nu dorea ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, iar ucrainenii erau de acord cu proiectul, iar acum când Guvernul PNL este de acord cu acest proiect, nu mai vrea partea ucraineană, pentru că au fost alegeri şi s-au schimbat responsabilii şi consideră că ar trebui reluate discuţiile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: