Cătălin Nechifor a remarcat că nu mai e organizat niciun eveniment de Luna Diasporei

Liderul sucevean al Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, vicepreşedinte naţional al formaţiunii, a remarcat, sâmbătă, când ar fi trebuit să înceapă a V-a ediţie a Lunii Diasporei la Suceava, că nu se mai organizează nimic în condiţiile în care s-au întors acasă cei mai mulţi suceveni, în comparaţie cu ceilalţi ani.

„Azi ar fi trebuit să înceapă Luna Diasporei la Suceava, cred că cea de a V-a ediţie, un eveniment cu o componentă electorală importantă, dar care reunea în trecut suceveni care se întorceau în vacanţă acasă. Paradoxal, în 2020, în condiţiile în care nu se mai organizează nimic, s-au întors cei mai mulţi suceveni în comparaţie cu toţi anii de la revoluţie încoace. Astfel, simpozioanele, întâlnirile cu caracter politic, «Târgul meşterilor populari», «Bucovina Rock Castle», «Festivalul Medieval din Cetate», «Suceava Air Show» şi «Întâlniri bucovinene» nu vor mai avea loc în acest an” precizează Nechifor.

„Greu momentul şi pare-se că statul român chiar nu are soluţii. Guvernul Orban i-a abandonat pe cei din diaspora, după ce s-a înfruptat politic din voturile celor de afară, iar acum, în 2020, i-au lăsat în voia sorţii, a intrat cine a vrut şi cum a vrut în ţară în timpul pandemiei, au făcut un simulacru de carantinare în frontieră şi de izolare la domiciliu” menţionează deputatul.

El a arătat că Guvernul PNL nu a venit cu nicio măsură activă, cu niciun tip de ajutor logistic, informaţional, financiar şi că doar s-a îngroşat numărul şomerilor care bate deja milionul şi s-au închis zeci de mii de firme mici şi mijlocii.

„Au cumpărat în schimb, la supra preţ, măşti, combinezoane, produse biocide de la firmele de partid sau prietene” precizează Nechifor.

El consideră că atâta cinism e greu de găsit, dar că acest mod de abordare al PNL a fost constatat pe parcursul întregii activităţi.

Nechifor a adăugat că se aşteaptă ca începând cu ediţia de anul viitor să sfârâie din nou grătarele.

„Aşa că, aşteptam ediţia 2021 a Lunii Diaporei, să vină simpozioanele, să cânte muzica, să curgă băutura şi să sfârâie grătarele. Să votaţi bine!” a transmis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: