Autostrada Siret – Bucureşti e în licitaţii, iar Autostrada Nordului începe cu şoselele ocolitoare

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că la Autostrada A 7 Siret – Bucureşti se licitează studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru tronsoanele Paşcani – Siret, că Autostrada Nordului începe cu şoselele ocolitoare de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi că în acest mandat s-au asfaltat peste 300 km de drumuri judeţene, existând proiecte în derulare pentru modernizări de noi drumuri judeţene.

Gheorghe Flutur a spus că ceea ce a depins de el în ceea ce priveşte infrastructura rutieră a făcut.

„Sunt foarte multe lucruri care s-au făcut, iar cele mai multe sunt şantierele de drumuri. În mandatul ultim am asfaltat aproape 300 km de drumuri. Ce a depins de mine am făcut şi nu cu bani foarte mulţi. Anul acesta ne-au dat mai mulţi bani din TVA pentru drumuri şi asta facem” a explicat Flutur.

El este convins că populaţia „vrea mai mult şi mai mult”, dar a apreciat că ritmul la drumuri în acest mandat a fost în regulă.

„Începem Autostrada Nordului. Autostrada Nordului a început prin descentralizarea centurilor. Aşa face lumea civilizată: mai întâi centurile ocolitoare din Humor, Câmpulung şi Dorna şi scot traficul din oraşe. Şi atunci, într-o primă etapă, asta se finanţează. Numai centura de la Vatra Dornei este 135 de milioane de euro şi are şi două tuneluri prin munte” a spus Flutur.

El a menţionat că Guvernul PNL, la insistenţele sale, a descentralizat aceste proiecte de şosele ocolitoare şi că acestea vor fi gestionate de primării, pe bani europeni.

„Sunt pe proceduri. Că dăm drumul la centurile ocolitoare pe bani europeni e o certitudine” a spus Flutur.

Ne-au urât cei de la Bucureşti

El a subliniat că ritmul de lucru a fost urgentat cât s-a putut, dar că la unele investiţii nu a mai avut cum să intervină.

„Mă întrebaţi de ce a durat atât de mult centura Sucevei. Nu din cauza mea, ci pentru că ne-au urât cei din Bucureşti. Când a fost PSD ei spuneau: nu-i faceţi muşchii mari lui Flutur la Suceava, să mai aştepte. Şi centura Sucevei, şi a Rădăuţiului – şapte-opt ani de zile întârziere. A fost ca un fel de palmă dată Sucevei” a spus Flutur.

El a adăugat că intervenţiile sale, fie de la Bucureşti, fie de la Cernăuţi, fie din Polonia, privind necesitatea unei autostrăzi nord-sud devin realitate.

„Se întâmplă astăzi că a fost licitaţie pentru tronsonul Suceava – Siret şi Suceava – Paşcani. Înseamnă 2 ani de zile proiectele şi exproprierile, iar în mandatul următor eu asta îmi doresc, să deschidem această autostradă care să ne lege de Bucureşti” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: