Un şofer de TIR ucrainean a încercat să intre prin PTF Siret cu peste 34.000 de dolari

Un ucrainean a rămas fără 22.3000 de dolari, a fost amendat şi i s-a aplicat o interdicţie de 5 ani de intrare în România după ce a încercat să intre în ţară cu peste 34.000 de dolari ascunşi în cabina camionului pe care îl conducea.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret,  formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a ridicat de la un cetăţean ucrainean, în vederea confiscării, suma de 22.300 dolari, ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

Astfel, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităţilor de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în cabina camionului, într-o pungă disimulată printre haine, suma de 34.100 dolari.

Având în vedere că valuta nu a fost declarată la intrarea în ţară, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 22.300 dolari, iar echivalentul a 10.000 euro, reprezentând plafonul vamal permis, i-a fost restituit cetăţeanului ucrainean.

Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar faţă de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au instituit măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: