Preşedintele Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, va candida la funcţia de primar al Sucevei

 > Nu se poate ca după 16 ani să mai vrei un mandat pentru că mai ai nişte proiecte de finalizat

Îţi dai seama că lucrurile nu merg, de când ieşi dimineaţa din casă şi până te întorci seara. Mi-am dat seama că nu e atât de complicată politica asta. Iniţial, pare un mini-SF monopolizat de băieţii mari.

Fluidizarea traficului rutier trebuie rezolvată

El a spus că o primă problemă care trebuie rezolvată este fluidizarea traficului rutier pentru că nu consideră normal ca de atâţia ani primarul să nu vadă că lucrurile în acest sens nu sunt în regulă.

„În condiţiile în care circulaţia se blochează încă înainte de ora 8 este clar că ai o problemă în oraş” a spus Opincaru, care a arătat că rolul primarului este să aibă alături o echipă de specialişti care să găsească soluţii pentru problemele apărute.

El a precizat că nu este normal ca după 16 ani de mandat a actualului primar, mamele să aibă probleme în a circula cu copilul în căruţ prin oraş.

Alin Opincaru a explicat că majoritatea sucevenilor nu vor proiecte grandioase în oraş, ci mai degrabă proiecte care să-i ajute în dezvoltarea afacerilor, în ceea ce priveşte traiul zilnic.

El a mai spus că un alt punct important este de a facilita accesul sucevenilor la serviciile Primăriei, începând cu asigurarea unei parcări supraterane pe structură metalică în această zonă, dar şi cu optimizarea zonei.

Mai mult, el a arătat că este absolut necesară digitalizarea serviciilor Primăriei Suceava, menţionând că sunt comune în România digitalizate complet.

Opincaru a mai spus că Ion Lungu a anunţat că pentru prima dată în acest an nu se va mai întrerupe furnizarea apei calde în regim centralizat pe perioada verii şi consideră că acesta este încă un eşec al celor 16 ani de administrare.

Apa caldă, încălzirea, drumurile sunt baza

Liderul Uniunii pentru Bucovina a estimat că cine va ajunge primar în urma acestor alegeri, în afară de Ion Lungu, va trebui să facă repede nişte schimbări concrete.

Alin Opincaru crede că viitorul primar va trebui să rezolve mai multe probleme în primii patru ani, pentru a arăta că se poate, iar în acelaşi timp să înceapă şi implementarea unor proiecte de anvergură.

Liderul Uniunii pentru Bucovina a mai spus că va trebui ca lucrurile să fie făcute cu cap în oraş, arătând că a văzut cu ochii lui cum, în urmă cu câteva zile, după o ploaie torenţială, angajaţi ai Primăriei udau florile.

„Totuşi, să uzi florile la jumătate de oră după ce a plouat  denotă ori că eşti extrem de prost, ori că ai un şef incompetent” a spus Opincaru. El a menţionat că pe lângă faptul că udau florile după ploaie, mai îngreunau şi traficul rutier pe prima bandă, deşi era mai bine ca aceştia să igienizeze Parcul Şipote. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: