Suceveanul Mihai Macovei, căpitanul naţionalei României, şi-a prelungit cu echipa franceză Colomiers

Căpitanul din ultimii ani al echipei naţionale de rugbi a României, suceveanul Mihai Macovei, şi-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa franceză Colomiers, formaţie care se afla pe locul I în a doua ligă profesionistă în momentul în care competiţia a fost stopată de pandemia de coronavirus.

Humoreanul, în vârstă de 33 de ani, va avea încă o dată şansa de a repeta performanţa din sezonul 2019-2010 cu echipa sa de club, când a fost la un pas de primul eşalon valoric. Deşi echipa sa avea şanse bune la promovare, fiind pe locul I după disputarea a 23 de etape, decizia federaţiei franceze a fost ca sezonul să fie anulat şi să nu promoveze ori să retrogradeze nicio echipă.

Mihai Macovei a început rugbiul la Gura Humorului, a fost multiplu campion al României cu Ştiinţa Baia Mare şi evoluează de câţiva ani la Colomiers, un oraş cu mai puţin de 40.000 de locuitori, aflat la graniţa Franţei cu Andora şi Spania, dar cu o puternică tradiţie în acest sport. A doua ligă franceză este 100% profesionistă şi deosebit de puternică, adunând 16 echipe într-o singură serie. Pentru Macovei promovarea în prima ligă franceză, cel mai puternic campionat al lumii, ar fi marea realizare a finalului de carieră.

Federaţia Română de Rugbi are în atenţie încă doi suceveni care evoluează în rugbiul francez, la nivel de eşalon trei.

Humoreanul Vlad Nistor, campion naţional la juniori cu echipa din Gura Humorului, unul dintre liderii generaţiei sale, în vârstă de 26 de ani, a promovat la finalul sezonului trecut cu Union Sportive Seynoise Rugby în Federale 1, Grupa 3. Tot în acest eşalon evoluează un alt sucevean, Răzvan Ilişeşcu, în vârstă de 26 de ani, fiul fostului internaţional sucevean Gheorghe Ilişeşcu.

Inclusiv ultimii doi sunt în atenţia staffului echipei naţionale de rugbi şi au şi selecţii pentru echipa de seniori a României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: