Dan Ioan Cuşnir:

Suceava trebuie să redevină oraşul în care să ne placă să trăim

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că după 16 ani de administraţie care a dus Suceava pe un drum greşit, din păcate, oraşul nu oferă locuitorilor alternative reale de recreere şi că oamenii merg dimineaţa la serviciu, se întorc după-amiaza şi rămân în mare parte în case, pentru că nu au unde să meargă.

„Trebuie să înţelegem de ce am ajuns cu toţii în această situaţie, şi după ce înţelegem vom putea lua măsurile care se impun” a spus Cuşnir.

 Suceava trebuie să fie oraşul în care să ne placă să trăim

El a apreciat că îşi doreşte ca Suceava să redevină un oraş în care oamenii să aprecieze că locuiesc.

„Suceava trebuie să fie oraşul în care să ne placă să ne trăim viaţa şi să fie oraşul în care abia să aşteptăm să terminăm programul de lucru pentru a ieşi cu familia, cu prietenii în parcuri, în zonele verzi” a spus liderul PSD Suceava.

Dan Ioan Cuşnir consideră că Parcul Şipote trebuie să fie definitoriu pentru municipiul Suceava.

Potrivit acestuia, sucevenii au amintiri plăcute despre Parcul Şipote, dar că acum este abandonat.

Cuşnir a spus că administraţia unui oraş trebuie să acţioneze pentru creşterea suprafeţelor de spaţii verzi, să amenajeze căi de acces facile şi că trebuie să se asigure că spaţiile verzi dintr-un oraş sunt omogen repartizate în toate cartierele.

„Asta scrie în manual că trebuie să facă administraţia, asta vom face noi începând cu data de 27 septembrie” a spus Cuşnir.

 Dacă oraşul va avea mai multe spaţii verzi, va creşte şi calitatea vieţii sucevenilor

Liderul social-democrat sucevean a adăugat că spaţiile verzi nu produc bani pentru comunitate, dar cresc calitatea vieţii şi a explicat că atunci când Suceava va avea spaţii verzi mai multe, va beneficia de o calitate a vieţii mai ridicată, va creşte şi valoarea locuinţelor din municipiu.

Cuşnir a spus că în proiectul echipei sale, în Zona Metropolitană vor fi dezvoltate zonele de agrement de la Adâncata şi Mitocul Dragomirnei, va fi refăcut Parcul Şipote cu căi de acces facile şi infrastructura modificată şi modernizată.

El a spus că ar urma să fie construită o pasarelă de la esplanada Casei de Cultură înspre Cetatea de Scaun, vor fi zone amenajate pentru circulaţia bicicletelor şi trotinetelor şi va fi refăcută complet infrastructura de alei din Parcul Şipote, va fi amenajată Păduricea Zamca şi grădinile publice din oraş şi va trebui identificată o grădină publică în cartierul Obcini, care nu are un parc-grădină publică.

Cuşnir a mai spus că un alt proiect de creştere a spaţiilor verzi constă în reducerea numărului de maşini parcate între blocuri, prin realizarea unui număr de 10 parcări supraterane construite în cartiere care să aibă şi spaţii verzi deasupra.

Sucevenii trebuie să creadă în proiectul „Suceava – un oraş de succes”

„Modelele de succes pentru Suceava vor fi Cluj-Napoca şi Oradea” a spus Cuşnir care a rugat sucevenii să renunţe la mentalitatea lui „merge şi aşa” şi să creadă în proiectul „Suceava – un oraş de succes”.

El a mai declarat că proiectele vor fi astfel elaborate încât spre zonele de agrement tinerii să poată ajunge cu bicicleta sau trotineta şi nu să fie duşi şi aduşi de părinţi cu maşinile.

„Nu se poate ca, după 16 ani, această administraţie locală să fie parte a problemei, în loc să fie parte a soluţiei. Administraţia trebuie să fie de aceeaşi parte a soluţiei, şi nu se să poziţioneze de aceeaşi parte cu problema şi să caute scuze”, a declarat Cuşnir.

El a precizat că Parcul Şipote ar putea deveni locul în care sucevenii să-şi petreacă după-amiezile, serile, weekendurile.

„Suceava trebuie să redevină oraşul în care să ne placă să ne trăim viaţa” a spus Cuşnir, care regretă că actuala administraţie nu a avut priceperea să păstreze şi să întreţină ceea ce ne-a rămas de decenii de la înaintaşii noştri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: