PSD Suceava 2020

Proiecte pentru râul Suceava

Primarul Ion Lungu vrea să protejeze de inundaţii zona de agrement

> Lucrarea este estimată la 2,5 milioane de euro

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că au fost identificate 3 soluţii pentru realizarea apărării de maluri pe porţiunea unde se realizează zona de agrement de pe malul râului Suceava, urmând ca să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local Suceava şi lansată procedura de licitaţie pentru execuţie.

Primarul a arătat că una dintre soluţii, care este şi cea mai ieftină, dar şi care nu presupune lucrări în albia râului Suceava, este de realizare a unor profiluri metalice care se introduc în zona malului şi în care se toarnă beton. Această soluţie costă circa 2,5 milioane de euro.

O a doua variantă, care presupune lucrări în albia râului, este cu gabioane şi este estimată la 2,7 milioane de euro, iar a treia variantă , de 2,8 milioane de euro, este cu amplasarea de saci.

Potrivit lui Lungu, cea mai bună variantă este cea care presupune forarea şi instalarea de profiluri metalice sau plastice în zona malurilor pentru protecţie împotriva inundaţiilor.

El a spus că soluţia a primit şi avizul de principiu al RA Apele Române şi că, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local ar urma să fie încheiat un nou acord cu Apele Române privind această lucrare de apărare împotriva inundaţiilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: