Parohia Capu Codrului II şi-a serbat al doilea hram

Credincioşii Parohiei Capu Codrului II, Protopopiatul Suceava 2, judeţul Suceava, l-au cinstit luni, 27 iulie 2020, în mod deosebit pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon. Biserica parohiei şi-a serbat cu acest prilej al doilea hram.

Locaşul de închinăciune, închinat Acoperământului Maicii Domnului şi Sfânului Pantelimon, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Credincioşi de toate vârstele, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în portul naţional, şi-au îndreptat paşii spre poarta cerului a comunității parohiale. Alături de aceştia au fost prezenţi foarte mulţi copii care s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei, dar şi de câţiva tineri seminarişti. Întrucât duminică, 26 iulie 2020, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava s-a desfăşurat ceremonia întronizării noului Arhipăstor al locului, în cadrul slujbei a fost pomenit pentru prima dată Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În predica adresată celor prezenţi, părintele Mircea Nuţu, parohul Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului, fiu al satului Capu Codrului, a vorbit despre viaţa Sfântului Pantelimon. În acelaşi timp, părintele Mircea Nuţu a amintit de dragostea şi de credinţa ce i-a unit pe români în vremuri de molimă şi de război de-a lungul timpului, îndemnându-i pe oameni să caute izbăvire de boli sufleteşti şi trupeşti în Biserica lui Hristos. Preotul paroh Vasile Gherasim şi-a exprimat bucuria că Sfântul Pantelimon a fost serbat prin rugăciune de un număr mare de credincioşi şi a mulţumit slujitorilor pentru că au săvârşit Sfânta Liturghie. După oficierea Tainei Sfântului Maslu, enoriaşii au primit câte un pachet cu alimente. Amintim că în prezent biserica Parohiei Capu Codrului II este pregătită pentru a primi veşmântul picturii. Cu sprijinul credincioşilor, s-au continuat lucrările la acoperişul aşezământului social-filantropic. (CONSTANTIN CIOFU) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: