Pelerinajul de la Mecca:

Podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi

Marea Moschee de la Mecca este pregătită pentru credincioşii care vin în pelerinajul sacru anual: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi pentru a preveni infectarea cu SARS-COV-2. Anul acesta doar 1.000 de pelerini vor face pelerinajul sacru de la Mecca.

Autorităţile din Arabia Saudită s-au pregătit pentru prima zi a pelerinajului sacru de la Mecca, care a început pe 28 iulie şi se încheie pe 2 august.

Pandemia a redus numărul pelerinilor la doar o mie de persoane, prin comparaţie cu două milioane de musulmani care ajungeau în ceilalţi ani. Pentru prima dată la Mecca nu vor veni pelerini din afara ţării. 70% din pelerinii autorizaţi sunt rezidenţi străini în Arabia Saudită, iar restul cetăţeni saudiţi.

Pelerinii vor aduce propriile covoraşe pentru rugăciuni şi pot bea apă doar din buteliile umplute cu apă din fântâna Zamzam.

Arabia Saudită are o rată mare de infecţie cu SARS-COV-2. Până acum peste 264.000 de persoane au contractat virusul şi s-au înregistrat peste 2.700 de decese.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: