Preşedinta Asociaţiei „Casa lui Patrocle” este pesimistă:

Nu cred că voi fi contemporană cu Poliţia Animalelor la Suceava

Preşedintele Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei, a declarat, luni seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că nu crede că va fi înfiinţată prea curând Poliţia Animalelor.

„Eu, oricât de optimistă sunt, nu cred că voi fi contemporană cu Poliţia Animalelor la Suceava”, a declarat Roxana Ciornei.

Ea a explicat că, în principal, legea în baza căreia urmează să se înfiinţeze această Poliţie a Animalelor nu este bine structurată şi nu are prevederi care să vină în susţinerea bunăstării animalelor.

„Dacă se găseşte un câine într-o situaţie dificilă, ce face Poliţia locală cu câinele? Concret, pentru că vorbim de lucruri concrete”, a spus Ciornei.

Ea crede că este mult de muncit până va exista un asemenea serviciu în ţară.

„Ar trebui schimbată legea, ar trebui clarificată Legea 205/2004 şi apoi să înfiinţăm Poliţia Animalelor. Dacă aveţi un vecin care bate un cal, la a doua abatere, Poliţia împreună cu DSVSA au voie să ia calul în custodie. Deci, la prima bătaie, chiar dacă bate calul până leşină, autorităţile nu au voie să facă absolut nimic”, a spus Roxana Ciornei.

Fiecare primărie trebuie să preia câinii abandonaţi în adăpost

Ea a mai spus că primeşte foarte multe mesaje de la locuitori din diferite zone din judeţ care reclamă numărul mare de câini fără stăpân şi a arătat că, potrivit legii, fiecare primărie trebuie să preia câinii în adăpost, dar că asemenea adăposturi nu au fost înfiinţate de primăriile din judeţ.

Roxana Ciornei a mai declarat că susţine sterilizarea în masă a câinilor maidanezi şi că solicită Primăriei Suceava să facă o asemenea acţiune împreună cu o asociaţie specializată, arătând că este o soluţie mai bună decât aglomerarea adăpostului din municipiu.

Ea a explicat că hingherii strâng de pe străzi cei mai cuminţi câini, puii, dar nu şi pe cei agresivi, care ar trebui să fie primii introduşi în adăpost.

În cadrul emisiunii, Roxana Ciornei a prezentat cazul câinelui subnutrit, găsit la Siret, şi care este acum sub îngrijire medicală, dar cu prognostic rezervat.

Membrii asociaţiei sunt revoltaţi deoarece sunt foarte mulţi câini împuşcaţi

Ea a mai spus că membrii asociaţiei sunt revoltaţi că există foarte mulţi câini care sunt împuşcaţi şi a arătat că vânătorii se prevalează de o lege care le permite împuşcarea câinilor hoinari.

Roxana Ciornei şi-a exprimat dezamăgirea că doar în România s-a inventat termenul de câine hoinar care să poată fi împuşcat, în timp ce în celelalte ţări ale UE câinii sunt cu stăpân sau fără stăpân.

Mai mult, preşedintele Asociaţiei „Casa lui Patrocle” a prezentat cazul otrăvirii unor pisici în zona Gura Humorului, arătând că potrivit rezultatelor de laborator acestea au fost otrăvite cu o substanţă care este interzisă comercializării în UE şi, implicit, în România din 2008.

Ea a arătat că, deşi a înregistrat video o femeie care recunoaşte că le-a otrăvit, Poliţia Suceava încă nu a găsit vinovatul pentru folosirea acestei substanţe.

Roxana Ciornei a spus că are, în general, o cooperare bună cu Poliţia Suceava, în special cu comisarul-şef Ionuţ Epureanu, şi a exemplificat cu cazul unor cai maltrataţi care au fost salvaţi de asociaţie împreună cu Poliţia, fiind pentru prima dată în ţară când proprietarii cailor au fost reţinuţi.

Sucevenii sunt încurajaţi să transmită asociaţiei filmări sau fotografii cu animalele maltratate pentru a fi ajutate

Ea a mai spus că asociaţia pe care o conduce este copleşită de cereri din partea sucevenilor şi că încearcă să răspundă la toate, dar le cere acestora să transmită şi fotografii şi filmări cu animale aflate în dificultate pentru a putea fi salvate.

Ciornei a mulţumit tuturor celor care sprijină cu fonduri sau cu bunuri asociaţia, pentru că doar în acest fel va putea să continue activitatea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Poate ne va obliga Uniunea Europeana sa facem o lege care sa apere si animalele de apucaturile bestiilor!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: