Tenis, U10

Doi suceveni şi-au adjudecat Cupa „Olimpia” Braşov

Doi tenismeni din judeţul Suceava, David Arcip, din Fălticeni, şi Teodora Sfirnaciuc, din Rădăuţi, ambii legitimaţi la Clubul Tenis Lechner School Braşov, au reuşit să se impună la categoria de vârstă U10 în cadrul Turneului Federaţiei Române de Tenis de categoria 1, copii şi juniori, Cupa „Olimpia” la tenis de câmp, desfăşurat în perioada 25 – 27 iulie, la Braşov. Competiţia organizată de Tenis Club Olimpia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov, Aqua Carpatica şi Allview, a reunit la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani şi 18 ani, băieţi şi fete, pe cei mai buni practicanţi ai tenisului de câmp din ţară.

Primele meciuri ale turneului au început printre picături de ploaie, dar vremea a ţinut cu practicanţii acestui sport, o parte dintre meciuri desfăşurându-se chiar în nocturnă, luni fiind o vreme perfectă pentru finalele turneului.

La categoria U10 masculin au fost prezenţi un număr de 14 copii, urbea de pe Şomuz fiind reprezentată de ocupantul locului patru în ierarhia naţională, David Arcip. În cele trei zile s-au jucat meciuri interesante şi foarte bine pregătite din punct de vedere tehnic, David Arcip debutând ca favoritul numărul 1, poziţie confirmată şi pe teren prin adjudecarea, la sfârşitul competiţiei, a locului I şi a Cupei „Olimpia” la categoria U10.

Calificarea în finală a venit după meciuri dificile disputate împotriva unor adversari bine pregătiţi de la cluburi renumite din Bucureşti, Roman, Piatra Neamţ. După o semifinală extrem de disputată în compania lui Theodor Tudor (TCM Roman), finala a jucat-o în compania unui alt jucător foarte bun, Dandu David (ACS TCC 2018 Piatra Neamţ).

Deşi a fost o competiţie la care au participat jucători valoroşi, David Arcip consideră că „a fost un turneu de pregătire”, premergător Campionatelor Naţionale Individuale U10, care se vor desfăşura la Centrul Naţional de Tenis din municipiul Bucureşti, începând cu 10 august 2020.

Teodora Sfirnaciuc s-a impus în finala categoriei U10 feminin

La categoria U10 feminin au fost prezente pe tabloul de joc un număr de 14 jucătoare, municipiul Rădăuţi fiind reprezentat de Teodora Sfirnaciuc, jucătoare legitimată tot la Clubul Tenis Lechner School. După ce a trecut în semifinală de bucureşteanca Ania Curuia (CS Major Bucureşti) Teodora Sfirnaciuc s-a impus în finala competiţiei în faţa braşovencei Ana Maria Cîmpan (CS Vaideanu Braşov).

„Locul I la competiţia organizată la Braşov, câştigat de David, sportiv legitimat la Clubul Tenis Lechner School, vine după un cantonament pregătit cu minuţiozitate şi seriozitate împreună cu, coordonatorul Tenis 10, Ferry Lechner. A fost un turneu dificil în care clubul mai sus menţionat şi-a adjudecat locul I şi la categoria U10 feminin, prin Teodora Sfirnaciuc, o sportivă talentată din Rădăuţi. Cei doi suceveni au reuşit dubla la categoria U10 masculin şi feminin.

Aceste victorii i-au adus multă încredere lui David, care a revenit după perioada de repaus impusă de pandemie. Urmează un nou cantonament împreună cu antrenorul său Ferry Lechner, în oraşul de sub Tâmpa. Anul acesta ne bucurăm şi de susţinerea sponsorilor, în special Rotary Club Fălticeni, care i-a asigurat lui David echipamentul sportiv pentru întreg sezonul competiţional.

Felicitări David Arcip şi Teodora Sfirnaciuc pentru locul I obţinut la Cupa «Olimpia» Braşov, eveniment susţinut de Aqua Carpatica & Consiliul Judeţean Braşov. Mulţumim organizatorilor, părinţilor şi susţinătorilor veniţi să-i vadă pe copiii noştri”, ne-a precizat Ramona Arcip, mama lui David.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: