A început curăţenia generală în comuna Preuteşti

> Localnicii, voluntarii A.M.I.C. şi membrii Reţelei participative „Oameni pentru Oameni” au igienizat spaţiile verzi din localitate în cadrul unui proiect cofinanţat de UE

Sub îndemnul „Acţionăm împreună pentru o comunitate curată şi sănătoasă!”, pe parcursul lunii iulie 2020 a fost organizată campania „Luna Curăţeniei” – acţiune anuală de ecologizare a spaţiilor verzi în comuna suceveană Preuteşti.

Ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, şi ultima din cadrul proiectului A.M.I.C. – Acţiuni Multiple şi Integrate pentru Comunitate, campania „Luna Curăţeniei” a fost desfăşurată anul acesta sub o nouă formă de organizare, adaptată situaţiei şi vremurilor actuale.

Organizatorii relatează că, pe întreaga perioadă a lunii iulie 2020, locuitorii comunei Preuteşti au avut ocazia de a participa activ şi de a contribui la crearea unui mediu curat şi sănătos prin acţiuni de ecologizare şi de colectare deşeuri din spaţiile verzi ale comunităţii, alături de voluntarii A.M.I.C. şi de membrii Reţelei participative „Oameni pentru Oameni” dar şi prin activităţi individuale de curăţenie şi igienizare a propriilor curţi sau proprietăţi.

Pe lângă materialele necesare curăţeniei (saci de gunoi, mănuşi, greble), participanţii au fost echipaţi corespunzător cu mănuşi şi măşti de protecţie şi au pornit împreună cu entuziasm pentru a face curăţenie în comunitate şi a reda naturii frumuseţea.

 În cadrul activităţii „Luna Curăţeniei” din acest an, a fost inclusă şi o altă campanie comunitară – activitatea „Fii A.M.I.C. şi Ajută un Bunic!” – dezvoltată în primăvară de echipa AMIC cu scopul de a-i sprijini pe vârstnicii din comunitate cu procurarea de alimente şi medicamente.

Cu acest prilej, pe parcursul lunii iulie 2020, voluntarii s-au mobilizat şi au vizitat bunici din comuna Preuteşti, iar pe lângă activităţi de igienizare a curţilor i-au ajutat cu treburile gospodărești, le-au oferit suport moral şi o vorbă bună.

„E o mare bucurie şi o satisfacţie sufletească să îi pot ajuta pe bunicii din comunitate! De aproape doi ani de când sunt voluntar în cadrul proiectului AMIC, m-am implicat în activităţile de plantare copaci în cadrul campaniei «Luna Mediului», în campaniile de ecologizare a spaţiilor verzi «Luna curăţeniei», dar cel mai mult mi-a plăcut să mă implic în activităţile de ajutorare a persoanelor vârstnice din comunitate. Că i-am ajutat la tăiat şi cărat de lemne, adus apă şi cumpărături, în igienizarea curţii sau chiar i-am însoţit la plimbare şi am avut discuţii din care am avut multe de învăţat, toate acestea m-au apropiat de ei şi m-au făcut mai umil, mai înţelept şi m-au ajutat să îi înţeleg şi să îmi dau seama de importanţa lor în economia vieţilor noastre” a declarat Dragoş Sgîian, voluntar AMIC.

„Sperăm că din ce în ce mai mulţi tineri vor urma astfel de exemple şi se vor alătura cauzelor comunitare. Bucuria de a oferi, de a ajuta, este poate cel mai înalt nivel de înălţare sufletească pe care îl poate atinge un om. Aceste experienţe ne învaţă multe despre ceilalţi, despre noi, ne maturizează şi ne apropie unii de ceilalţi. Mai ales în astfel de momente grele, prin care trecem cu toţii, empatia rămâne salvarea noastră de a fi sănătoşi dacă nu fizic, mental şi spiritual cu siguranţă!” mai precizează acesta. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: