Prefectura Suceava anunţă:

Inundaţiile din iulie au produs pagube de peste 1,5 milioane de lei

> Din Fondul de Intervenţie al Guvernului vor fi alocate surse pentru cele zece localităţi afectate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a prezentat vineri raportul de sinteză privind evaluarea pagubelor produse de inundaţiile din perioada 15 – 21 iulie 2020.

Potrivit Prefecturii Suceava, au fost înregistrate pagube cu o valoare estimativă de 1544,32 mii lei.

Majoritatea pagubelor inventariate au fost provocate de creşterea debitelor pe cursurile mici de apă şi scurgerile de pe versanţi, care, la rândul lor, au afectat drumurile din judeţ.

Sursa menţionează că stabilirea exactă a pagubelor produse ca urmare a fenomenelor meteohidrologice din perioada menţionată se va realiza prin studiile tehnice de specialitate ce vor fi elaborate prin grija deţinătorului obiectivului afectat.

Prefectura mai anunţă că raportul de sinteză va fi parte componentă a documentaţiei ce va sta la baza promovării unui proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării unor sume din Fondul de Intervenţie al Guvernului, prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020.

Banii vor ajunge la ministerele competente, pentru finanţarea unor acţiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamităţi naturale ce au afectat obiective aflate în administrarea celor 10 localităţi afectate (Ulma, Panaci, Moldoviţa, Valea Moldovei, Rădăuţi, Horodnic de Jos, Liteni, Bălcăuţi, Satu Mare, Dumbrăveni) şi Consiliului Judeţean Suceava.

Totodată, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase din data de 23 iulie, prin Ordinul prefectului judeţului Suceava au fost constituite echipe mixte care vor evalua efectele fenomenelor meteohidrologice periculoase din perioada menţionată în localităţile Suceava, Ipoteşti şi Pătrăuţi, urmând ca rapoartele întocmite să facă obiectul aprobării în perioada următoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: