Harry şi Meghan au dat în judecată paparazzi pentru fotografierea lui Archie

Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex care s-au mutat recent într-o comunitate rezidenţială închisă din Beverly Hills, au deschis un proces împotriva unor paparazzi la Los Angeles pe care îi acuză de hărţuire, transmite DPA. Plângerea, depusă la Curtea Superioară de Justiţie din Los Angeles, arată că persoane neidentificate l-au fotografiat pe micuţul Archie, copilul lor în vârstă de 14 luni, în curtea din spatele casei, în perioada în care familia se afla în izolare din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Conform legilor californiene, fotografierea sau filmarea oricărei persoane la ea acasă, folosind drone sau teleobiective, este interzisă.

Însă pentru că ducii nu ştiu cine a făcut pozele, procesul este îndreptat împotriva unor acuzaţi necunoscuţi astfel încât această situaţie să nu se mai repete şi să fie stopată răspândirea fotografiilor realizate. „Fiecare individ şi membru al unei familii din California are garanţia legală a respectării intimităţii la domiciliu” a declarat Michael J. Kump, avocatul cuplului şi partener în cadrul firmei de avocatură Kinsella Weitzman Iser Kump & Aldisert LLP. „Dronele, elicopterele sau teleobiectivele nu pot suspenda acest drept. Ducele şi ducesa de Sussex au deschis acest proces pentru a proteja dreptul la intimitate al fiului lor, în locuinţa lor, fără a fi nevoiţi să se confrunte cu fotografi intruşi şi fără să trebuiască să-i descopere şi stopeze pe cei care încearcă să profite din aceste acţiuni ilegale”, a mai precizat avocatul.

În documentele depuse în instanţă este descrisă viaţa familiei ducilor de Sussex, asaltaţi frecvent de fotografi care le iau urma din ţară în ţară, iar mai recent s-au concentrat asupra noii lor reşedinţe de la Beverly Hills, pe care o invadează de deasupra, cu drone şi elicoptere sau pur şi simplu încearcă să taie gardurile de protecţie pentru a putea face fotografii.

Ducii de Sussex au precizat că în cadrul acestui proces nu doresc să primească un tratament preferenţial şi că se aşteaptă să fie urmăriţi de media atunci când se află în spaţiul public, dar doresc să tragă linie în ceea ce priveşte intimitatea vieţii lor la domiciliu.

Acest proces, chiar dacă fără legătură cu un alt litigiu, este deschis într-o perioadă în care Meghan Markle mai are un proces pe rol – cel în care acuză un cotidian britanic că a publicat o scrisoare pe care ducesa a adresat-o tatălui său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: