Lehamitea de aşa-zişii edili „gospodari”

Să tot fie vreo trei săptămâni de când frezele de la Drumuri au început, ziua în amiaza mare, să zbârnâie şi să râcâie asfaltul şi, tot cam de atunci, o puzderie de utilaje le însoţesc.

Oameni buni, fiţi liniştiţi! Nu se fac lucrări de asfaltare, în adevăratul sens al cuvântului, ci doar cârpeli electorale, şi acelea, ici, colo, şi de proastă calitate, comandate în cel de al treisprezecelea ceas al mandatului (fiindcă s-a prelungit domnia lor pe motiv de pandemie n.a.) de Măriile Lor Edilii, care vor să-şi impresioneze electoratul, doar, doar vor mai prinde un „sezon” de patru ani la borcanul cu miere.

Şi tot acest furnicar de oameni şi utilaje sugrumă traficul şi aşa destul de anevoios şi traumatizant, fiindcă nu se lucrează noaptea, ca în Occident, ci doar opt ore, pe lumină, cât este şi circulaţie intensă.

Şi acum, să punem întrebarea care ne chinuie pe noi toţi: Ne cred edilii chiar atât de proşti încât putem fi păcăliţi cu mascarada lor vulgară? Sau, pur şi simplu, mimează aceste lucrări, ca să justifice accesarea unor fonduri rămase necheltuite, prin cine ştie ce minune, din care şi ei se înfruptă cu o cotă parte?

În judeţul Suceava nu există instituţii de control serioase şi interesate, care să-i ia la rost pe primari. Fiecare îşi vede de pătrăţica lui, încasează leafa de la stat, face vechime în câmpul muncii, iar pe vecin nu-l deranjează, deşi asta îi este activitatea, conform fişei postului. Presa, orice şi oricât ar scrie, nimeni nu se sesizează, nu solicită un drept la replică, ca şi cum cea de-a patra putere în stat a dispărut cu desăvârşire.

Patruzeci şi opt de luni a fost linişte şi pace pe drumurile noastre, nimeni nu s-a sinchisit de miile de gropi din asfalt, dar acum, brusc, în prelungirile mandatului, cineva şi-a amintit de ele, dar şi de lipsa trotuarelor, aşa că se lucrează cam peste tot şi… de fapt, niciunde!

Între Vicovu de Jos şi Gălăneşti, unde îţi faci praf maşina, ai timp, ocazia şi motivul să-i înjuri pe toţi mahării judeţului; la Solca, unde a fost defrişat parcul de la Cimitirul Ostaşilor Sovietici şi te aventurezi pe un trotuar în pantă(!), îl „pomeneşti” pe primar; la Voitinel, pentru că se lucrează la canalizare, iar asta dă bătăi de cap şoferilor, îţi „aminteşti” de primăriţă.

Şi dacă continui să iei Bucovina la pas, niciun primar n-o să fie… uitat.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da, ne cred prosti! Da si da, mimeaza aceste lucrari! Si ce sa vedeti majoritatea ii cred! Ca de fiecare data! Schade!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: