Calea ferată Paşcani – Suceava – Dărmăneşti se va reabilita

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – SA a solicitat Consiliului Judeţean Suceava emiterea certificatului de urbanism, necesar elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii în cadrul Proiectului Reabilitarea liniei de cale ferată Paşcani – Dărmăneşti, a anunţat, joi, preşedintele instituţiei, Gheorghe Flutur.

El precizează că lungimea traseului acestui tronson de cale ferată este de circa 70 km, dintre care 58 km pe raza judeţului Suceava, unde străbate 9 localităţi: Dolhasca, Liteni, Udeşti, Fântânele, Vereşti, Salcea, Suceava, Pătrăuţi şi Dărmăneşti.

În prezent, linia de cale ferată Paşcani – Suceava – Dărmăneşti se află în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice şi morale, având depăşită durata normală de funcţionare.

Flutur a menţionat că proiectul de reabilitare a liniei defineşte ca obiectiv principal al acestor lucrări creşterea atractivităţii transportului feroviar prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor concomitent cu îmbunătăţirea siguranţei în exploatare, în scopul creşterii numărului de călători, inclusiv creşterea numărului de turişti. Totodată, ca obiective generale, prin reabilitarea liniei se urmăreşte îmbunătăţirea parametrilor infrastructurii feroviare pentru creşterea vitezei maxime de circulaţie la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi, respectiv, la minim 160 km/h pentru trenurile de călători, dar şi diminuarea efectelor adverse asupra mediului şi creşterea capacităţii de tranzit.

El a menţionat că execuţia lucrărilor se va face cu respectarea standardelor şi cadrului legislativ şi de reglementare naţional şi european în vigoare conform standardului de proiectare până la 200 km/h. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: