Peste două săptămâni

Aragazurile din Burdujeni-sat se vor aprinde

>Pentru aceasta, locuitorii acelei părţi a urbei reşedinţă de judeţ trebuie să-şi facă, pe propria socoteală, branşamentele la reţea

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, îi îndeamnă pe cetăţenii de pe străzile Plevnei şi Pictor Panaiteanu din Burdujeni-sat să se adreseze Primăriei în vederea depunerii, la Delgaz Grid Moldova, a documentaţiilor pentru amenajarea branşamentelor la reţeaua de gaze naturale. El spune că în acea parte a cartierului conductele de distribuire au fost deja amplasate, intenţia lui fiind aceea de a centraliza cererile de branşare, în aşa fel încât demersurile să fie urgentate.

Străzile Plevnei şi Pictor Panaiteanu ar putea fi branşate la gaz metan

„Suntem în faza în care putem duce gazele la porţile oamenilor, pentru a aprinde aragazurile. Depinde de aceştia, şi este de datoria lor să se adreseze cât mai repede Delgaz Grid pentru a face branşamentul la gaz metan, acolo unde au ajuns conductele. Discutăm despre străzile Plevnei şi Pictor Panaiteanu. Contează cât de repede fac acest lucru, astfel încât, în două săptămâni, să aprindem aragazurile din Burdujeni-sat, pe străzile unde a fost tras gazul metan şi s-au făcut branşamentele. Ei se pot adresa şi la Primăria municipiului Suceava, să lucrăm într-un sistem centralizat. Voi trimite consilierii mei pe teren, să meargă la fiecare casă, să vedem un punct de vedere. Este nevoie de certificat de urbanism, avize, autorizaţii de construire. Aceasta este legislaţia, dar şi datoria personală a lor. Primăria duce conducta până la poartă, iar de acolo branşamentele trebuie făcute de către fiecare în parte. Nu există altă soluţie, deoarece Primăria nu poate plăti racordurile de pe o proprietate privată” a precizat Ion Lungu.

La începutului lunii martie, constructorul relua intervenţiile de amenajare a staţiei de presiune medie, cât şi a magistralei, care vor face posibilă alimentarea acestei părţi a urbei reşedinţă de judeţ. Aceasta a profitat de traficul redus pe fondul epidemiei de Covid-19, accelerând intervenţiile în carosabil de pe Calea Unirii, între fostul IRIC şi sediul Primăriei din Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: