UE oferă 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului

Comisia Europeană a anunţat, ieri, că va cofinanţa cu 100 de milioane de euro o cerere de propuneri lansată de Coaliţia pentru Inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariţiei unei epidemii (CEPI) pentru dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului.

Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare. Cercetarea şi inovarea sunt necesare urgent pentru a dezvolta teste de diagnosticare, tratamente, vaccinuri şi alte instrumente de prevenire care să combată răspândirea coronavirusului, anunţă CE.

„Avem nevoie de tratamente şi vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mândri să susţinem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promiţătoare potenţiale vaccinuri”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanţa activităţi de cercetare şi inovare, dar nu şi fabricarea de vaccinuri.

CEPI reprezintă un parteneriat global, creat în 2017 în scopul dezvoltării de vaccinuri menite să prevină apariţia unor epidemii viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: