Şefa Secţiei Boli Infecţioase din SJU Suceava, dr. Monica Terteliu, îndeamnă sucevenii să poarte mască şi transmite că nu se poate vorbi încă de relaxare

> Ultimele cazuri de Covid-19 se înscriu, din păcate, în categoria medii-severe şi unele ajung la terapie intensivă

Şefa Secţiei Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Monica Terteliu, a declarat, ieri, că în ultima perioadă se resimte că epidemia de Covid-19 se află în zona de platou, dar a transmis că la Suceava nu poate fi vorba încă de relaxare şi a subliniat necesitatea purtării măştii de protecţie, pentru că aceasta salvează vieţi.

„Din punct de vedere al bolilor infecţioase şi noi resimţim în ultima perioadă o perioadă de platou, fără aşa multe cazuri, comparativ cu debutul din luna martie. În continuare, sunt cazuri pozitive. În Secţia de Boli Infecţioase sunt 66 de pacienţi, în secţia de pneumologie sunt 32 de pacienţi, iar dintre aceştia este un singur copil cu însoţitorul său. Cazurile sunt uşoare, medii, dar ultimele cazuri pozitive se înscriu, din păcate, în categoria cazurilor medii-severe şi unele dintre ele ajung pe terapie intensivă” a spus Terteliu.

Ea a transmis, pentru colegi şi pentru populaţie, mesajul de a nu lăsa garda jos.

Trebuie să fim precauţi în continuare

„În continuare noi, aici, la Suceava, nu ne putem relaxa. În continuare, purtatul măştii salvează vieţi şi acest lucru vine din partea unui colectiv care a asigurat permanenţa de la început, indiferent de condiţiile care au fost, lipsa medicilor, orele suplimentare, zi şi noapte aici. Un colectiv dedicat, nu numai cel de la boli infecţioase, dar şi cele de la alte specialităţi, care au pus umărul la rezolvarea unei probleme epidemiologice care, din păcate, ne-a scos în faţă ca fiind pe locul 1. Acelaşi lucru se întâmplă acum şi în alte spitale, poate nu la magnitudinea pe care am resimţit-o noi aici. Mesajul de luat acasă este ca fiecare om să poarte mască. Nu este un mesaj de luat în derâdere, nici pentru populaţia tânără, care nu este obişnuită sau nu preferă să poarte mască. Toţi cei tineri trebuie să se gândească că au acasă părinţi, bunici sau rude cărora pot să le ducă această boală. Cei tineri nu fac o formă urâtă, dar cei în vârstă, cu alte boli asociate în spate, au neşansa de a face formele severe” a spus Terteliu.

Ea a arătat că, într-adevăr, lucrurile s-au calmat acum din punct de vedere al urgenţelor.

„Există medicaţie, avem parte de tot ce ne trebuie, însă am prefera un număr mai mic de cazuri şi cu ajutorul populaţiei şi ne bazăm pe responsabilitatea ei” a conchis Terteliu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: