La Suceava s-a înregistrat un număr „rezonabil” de cazuri active de Covid-19

>„După cum se cunoaşte, virusul este tot mai agresiv, de aceea fac un apel către suceveni să respecte, în continuare, legislaţia privind carantina şi izolarea şi să poarte mască” a declarat primarul Ion Lungu

În municipiul Suceava, marţi, se înregistrau 19 cazuri active de infectare cu SARS-CoV-2, reprezentând diferenţa dintre numărul persoanelor declarate pozitive şi persoanele care s-au vindecat. Ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu a apreciat că, în comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în aprilie, situaţia actuală este una relativ bună. „În ultimele 10 zile numărul a mai scăzut, a variat în jurul a 13-15 cazuri, marţi înregistrându-se 19 cazuri. Sigur, este o cifră rezonabilă, faţă de 1.300, cât a fost în luna aprilie, dar, în continuare, trebuie să fim prudenţi” a accentuat Ion Lungu.

Direcţia de Sănătate Publică face cunoscute, din nou, raportările cu defalcările pe localităţi, judeţul Suceava părăsind şi clasamentul naţional din punctul de vedere al numărului zilnic de cazuri noi, deşi la total infectărilor se situează pe poziţia a doua, după municipiul Bucureşti. „După cum se cunoaşte, virusul este tot mai agresiv, de aceea fac un apel către suceveni să respecte, în continuare, legislaţia privind carantina şi izolarea şi să poarte mască, să păstreze distanţa socială, fie că discutăm de mijloacele de transport, mersul pe stradă sau în instituţiile publice. Noi, sucevenii, am pătimit destul şi trebuie să fim vigilenţi să nu crească, în continuare, numărul cazurilor” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: