În parteneriat cu Uniprest Instal

Hope and Homes for Children dotează cu instalaţii sanitare o casă de tip familial din judeţul Suceava

Hope and Homes for Children începe colaborarea cu compania Uniprest Instal pentru dotarea cu instalaţii termice şi de alimentare cu apă a Casei de Tip Familial Solca din judeţul Suceava. Casa de Tip Familial Solca se află în proces de construcţie, iar la finalizarea lucrărilor, în casă se vor muta 12 copii proveniţi din Centrul de Plasament „Sfinţii Arhangheli”, Solca, Suceava, pentru care nu au fost identificate posibilităţi de reintegrare în familia naturală sau lărgită.

Hope and Homes for Children a început demersurile de închidere a Centrului de Plasament „Sfinţii Arhangheli”, Solca, Suceava, încă din anul 2019, în cadrul parteneriatului cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. În prezent, în acest centru locuiesc 21 de copii, fiecare copil fiind evaluat individual de către specialiştii Hope and Homes for Children, în încercarea de a găsi alternativele de locuire şi îngrijire cele mai potrivite, după închiderea centrului.

În Casa de Tip Familial Solca vor locui 12 copii

În Casa de Tip Familial Solca se vor muta 12 copii, grupe de fraţi pentru care este foarte important să rămână împreună. Hope and Homes for Children promovează forme de protecţie care pun familia şi copilul pe primul loc, iar creşterea alături de fraţii naturali este doar unul dintre detaliile care pot face diferenţa între o viaţă armonioasă şi una traumatizantă. În casele de tip familial locuiesc 10-12 copii care primesc îngrijire, educaţie, sprijin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Fiecare partener care sprijină munca noastră este important

„Atunci când începem construcţia unei case de tip familial căutăm sprijin pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, atât a cheltuielilor de proiectare şi construcţie, cât şi a costurilor de dotare a casei cu instalaţii, mobilier şi electrocasnice. Fiecare partener care sprijină munca noastră este foarte important, pentru că la final, când toate lucrurile sunt la locul lor, în casă se mută copii al căror viitor depinde şi de casa în care cresc. Mulţumim Uniprest Instal că s-a alăturat eforturilor noastre şi sperăm să ne rămână alături şi în proiectele viitoare” a declarat Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children România.

„O casă este gata atunci când instalaţiile termice şi cele pentru alimentare cu apă sunt montate şi funcţionale. Când partenerii noştri, Hope and Homes for Children, au început construcţia casei de tip familial din Suceava, ne-am dorit să venim în sprijinul lor şi să contribuim cu produsele noastre la finalizarea ei. Ne dorim ca munca noastră să fie relevantă faţă de societate, iar implicarea Uniprest Instal în dotarea cu instalaţii a casei să fie doar un prim pas în această colaborare” a declarat Eniko Peter, Managing Director, Uniprest Instal.

Până în prezent, Hope and Homes for Children a construit alături de partenerii săi 110 case de tip familial în 20 de judeţe ale României. Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituţiilor de tip vechi din România şi eliminarea instituţionalizării ca formă de protecţie a copilului. Până la această dată, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecţie a copilului, închizând instituţii de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenţilor maternali profesionişti sau mutându-i în case de tip familial. Un alt program important, complementar programului de dezinstituţionalizare, este prevenirea separării copilului de familie, prin care se opreşte intrarea altor copii în sistemul de protecţie şi centre de plasament. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: