Două firme din Suceava au fost amendate cu 18.000 şi 30.000 lei pentru nereguli silvice

Două societăţi comerciale din judeţul Suceava au fost supuse unor ample controale realizate de lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2020”.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, cele două firme au fost verificate în perioada 13-17 iulie. În primul caz, se cunoştea că firma a expediat fără avize de însoţire 35,13 mc cherestea răşinoase.

S-a mai constatat că societatea nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicaţia informatică, nu respectă modul de completare al avizelor de însoţire a materialului lemnos şi nu înscrie la zi şi în ordine cronologică avizele de însoţire în registrul de evidenţă a materialului lemnos, precizează sursa citată.

Prin urmare, poliţiştii au aplicat 5 amenzi în valoare de 18.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 35,13 mc cherestea răşinoase în valoare de 25.258 lei.

În cel de al doilea caz, controalele au arătat că o altă firmă din judeţul Suceava, de asemenea, nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru şi operează în mod eronat datele în aplicaţia informatică.

Drept urmare, societatea comercială a fost sancţionată cu zece amenzi în valoare de 30.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 23,73 mc lemn rotund răşinoase în valoare de 4.437 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: