Directorul medical al SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, precizează că partea chirurgicală a spitalului este aproape blocată din cauza numărului insuficient de medici anestezişti

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că priorităţile echipei manageriale a spitalului vizează reluarea cantitativă a activităţii, creşterea numărului de cazuri de patologie non-Covid care erau tratate înainte de această epidemie şi, strâns legată de aceasta, creşterea calităţii îngrijirilor medicale.

„Trebuie să privim Spitalul Judeţean Suceava în contextul întregului judeţ pe care îl deservim. De câteva săptămâni, de aproape o lună, suntem într-o fază de platou la nivelul judeţului, cu 300-350 de cazuri active, ceea ce se reflectă în SJU Suceava un număr constant de circa 100 de cazuri”, a spus Grămadă.

El a spus că majoritatea cazurilor sunt cazate în partea veche a spitalului şi doar Unitatea de Terapie Intensivă găzduieşte cazuri Covid-19 în clădirea mai nouă a spitalului.

Totodată, în clădirea nouă sunt în jur de 100-110 pacienţi aflaţi în curs de investigare, în aşa-numitele zone tampon.

„Aceste două sectoare, practic, prin poziţionarea lor în clădirea nouă a spitalului şi prin fluxul de pacienţi dictează capacitatea noastră de a prelua vechii pacienţi, pacienţii cronici non-Covid. Analizăm zilnic evoluţia cifrelor şi luăm decizii, cel puţin săptămânal, în ideea de a creşte capacitatea noastră de a ajuta populaţia care prezintă patologie cronică”, a spus dr. Grămadă.

El a menţionat că pentru aceasta deja s-au deschis în zona spitalului vechi zone tampon, astfel încât pacienţii cu suspiciune înaltă de Covid să fie direcţionaţi din UPU direct spre zona care a fost iniţial destinată ca zonă Covid pentru judeţul Suceava.

Grămadă a mai anunţat că prin eforturile conducerilor anterioare ale SJU Suceava s-a reuşit achiziţionarea unui nou aparat PCR, care permite creşterea fluxului de pacienţi din zona tampon.

„Desigur, mai sunt multe de făcut, dar toate sunt dictate de evoluţia epidemiologică de la nivelul judeţului, pe care o urmărim îndeaproape, şi ne dorim cât mai repede posibil să ne reluăm activitatea la capacitate maximă” a spus Marius Grămadă.

El a subliniat că o problemă importantă legată de starea de alertă este cea privind asigurarea de personal medical.

Marius Grămadă a spus că partea de ATI Covid este ţinută în şah de actuala legislaţie, menţionând că e nevoie de un număr mare de medici de terapie intensivă şi că prin apariţia patologiei Covid posturile de medici anestezişti s-au dublat, aceştia fiind împărţiţi în două sectoare, iar partea chirurgicală a spitalului este blocată. Aceasta este explicaţia pentru care mulţi pacienţi nu pot beneficia de tratament chirurgical în SJU Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: