Chiar şi familiile care câştigă 10.000 de lei pe lună vor primi ajutor de bonă de 250 lei

>Scopul este de a sprijini părinţii să depăşească situaţiile dificile legate de reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională

Consiliul Local Suceava va dezbate, în şedinţa ordinară a lunii iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de acordare a unui ajutor financiar pentru serviciile oferite de bone familiilor cu copii preşcolari.

Propunerea legislativă aparţine primarului Ion Lungu şi survine cererii mari de locuri în creşe şi în grădiniţe, condiţii în care necesară ar fi „identificarea de soluţii alternative, inclusiv prin acordarea unui suport financiar familiilor” şi de sprijin folosit pentru plata bonelor. Conform proiectului de hotărâre, ajutorul financiar se va acorda pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de veniturile nete lunare pe membru de familie. Astfel, la un venit net de până la 2.100 de lei se acordă 710 lei pe lună; pentru venituri cuprinse între 2.101 de lei şi 2.500 de lei sprijinul este de 550 de lei; la venituri de 2.501 de lei până la 3.000 de lei alocarea este de 390 de lei, în cazul veniturilor variind între 3.001 de lei şi 3.500 de lei ajutorul pentru bone este de 250 de lei lunar. Aceasta înseamnă, spre exemplu, că vor primi bani de la buget şi familiile cu câte un copil şi care câştigă până în 10.500 de lei pe lună.

La determinarea venitului net lunar pe membru de familie va fi luată în calcul media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutor financiar. Ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se va acorda în limita fondurilor bugetare cu această destinaţie, beneficiarii fiind părinţii la care copiii locuiesc în mod statornic; reprezentaţilor legali ai copiilor care se ocupă de creşterea şi îngrijirea micuţilor, precum şi persoanele desemnate de părinţi pentru întreţinerea copiilor, în perioada în care respectivii părinţi lipsesc.

„Scopul aprobării metodologiei în reprezintă reglementarea modului de sprijinire a părinţilor care au copiii de vârstă preşcolară, pentru depăşirea unor situaţii de dificultate în reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională, prin apelarea la serviciile prestate de bone şi încurajarea ocupării locurilor de muncă existente pe piaţa muncii” se arată în expunerea de motive.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: