Vicovu de Sus

Au fost depistate 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat 6.000 pachete cu ţigări şi au indisponibilizat un autoturism Audi A4 folosit de contrabandişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, faptele au avut loc în data de 21 iulie.

Mai exact, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A4, fără plăcuţe de înmatriculare, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea la control a maşinii, efectuând somaţii legale prin voce. Şoferul nu s-a supus percheziţiei, continuându-şi deplasarea în viteză, moment în care un alt autoturism marca Audi A4, în care se aflau doi bărbaţi, a blocat drumul pentru a împiedica deplasarea poliţiştilor de frontieră cu autospeciala de serviciu.

La scurt timp, primul autoturism a fost descoperit abandonat lângă un imobil, iar cu acordul proprietarei, oamenii legii au intrat în curte, unde au descoperit abandonate mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă, colete ce fuseseră aruncate din maşină peste gard, în curtea localnicei.

De menţionat este că autoturismul şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări provenite din Bielorusia, în valoare de 70.200 lei.

Astfel, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ilie Poroch-Seriţan precizează că în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă şi infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. La finalizarea cercetărilor, faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: