Pentru fiecare apartament reabilitat

Asociaţiile de proprietari ar urma să scoată din buzunar aproximativ 2.000 de euro

Consiliul Local Suceava aprobă, astăzi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit multi-etajate printr-un program cu finanţare guvernamentală. Potrivit primarului Ion Lungu, este vorba despre un prim grup de 26 de blocuri, cu 969 de apartamente. Valoarea totală a indicatorilor se ridică la aproximativ 46 de milioane de lei, respectiv o medie de 47.497 de lei de apartament, adică aproximativ 9.761 de euro de apartament. Asociaţiile de proprietari, cu o cotă de 20%, ar trebui să participe cu 1.958 de euro pentru fiecare apartament, partea de 30% a Primăriei însumând 2.937 de euro de apartament, iar de la bugetul statului se va asigura diferenţa de 4.896 de euro de apartament. „Este mult, este puţin, depinde cum vrem să judecăm. Sunt apartamente vechi, chiar şi din 1970.

Pe lângă anveloparea clasică, cu schimbarea de uşi, ferestre, lucrări la pardoseli şi plafoane, vor fi înlocuite şi conductele de termoficare de la subsolul blocurilor. Este un lucru foarte important, pentru că acolo există scurgeri şi pierderi de energie”, arată Ion Lungu. El spune că după ce indicatorii tehnico-economici vor fi aprobaţi de deliberativul municipal, urmează încheierea unui act adiţional la acordul iniţial al asociaţiilor de proprietari, emiterea autorizaţiei de construire, organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului şi stabilirea cotei individuale efective pentru fiecare apartament.

„Vom trimite la fiecare asociaţie de proprietari aceşti indicatori şi în măsura în care sunt de acord să mergem mai departe vom scoate programul la licitaţie şi vom trece să reabilităm aceste apartamente. E greu de bani, dar cu această sumă, de 1.958 de euro pe proprietar, poţi să poţi să reabilitezi, să-i dai valoare de înlocuire, este un lucru bun” a precizat Ion Lungu, accentuând că investiţia se va resimţi în reducerea costurilor cu facturile la încălzire.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comentarii

 1. Casa de cultura din Suceava apreciata de specialisti ca fiind printre cele mai insemnate obiective de arhitectura a constructiei , a fost lasata de izbeliste de autoritatile sucevene care dupa conceptia lui flutur si lungu “nu este profitabila ” , adica acestia vor profituri din cultura ……..
  Astfel a fost amplasate in interiorul casei de cultura diverse activitati bizare printre care si o crasma iar pe platoul din fata Casei de cultura au amplasat niste cascarabete oribile unde se vand diverse produse bizare si CARE CONTRASTEAZA IN MOD FLAGRANT CU ARHITECTURA CASEI DE CULTURA SI A ZONEI CENTRALE !!!!!!

 2. Scuze ați șters comentariile cititorilor dvs ????

  • Crai nou says:

   Nu stergem comentariile cititorilor.
   Exceptie face cazul in care acestea contravin normelor elementare.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: