Printr-un proiect al unei asociaţii formată din tineri medici şi studenţi medicinişti din Cluj-Napoca

Asistenţi comunitari suceveni vor fi dotaţi cu pulsoximetre, genţi de prim ajutor, echipamente de protecţie, iar 1000 de familii sărace vor primi echipamente de protecţie

O asociaţie formată din tineri medici şi studenţi medicinişti din Cluj-Napoca sprijină cu echipamente de protecţie şi materiale de dezinfecţie asistenţii comunitari suceveni şi populaţia vulnerabilă din judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Liver Research Club, în luna iunie a început derularea proiectului „SARS-CoV-2 Toolbox – Program suport pentru asistenţă medicală comunitară, respectiv populaţia vulnerabilă deservită în contextul pandemiei SARS-CoV-2”.

Prin intermediul acestui proiect, 66 de asistenţi comunitari şi 1000 de familii vulnerabile vor primi echipamente de protecţie şi produse de dezinfecţie în contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus.

Proiectul este derulat de Asociaţia Liver Research Club (LIREC), asociaţie formată din tineri medici şi studenţi medicinişti din Cluj-Napoca, şi este finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Fiecare dintre asistenţii medicali comunitari voluntari incluşi în acest proiect, au primit şase recipiente de dezinfectant, şase recipiente cu alcool sanitar, două viziere, o cutie cu mănuşi, o cutie cu măşti FFP1, un pulsoximetru. De asemenea, tot pentru echipa de asistenţi medicali comunitari din judeţul Suceava au fost achiziţionate 40 de genţi de prim ajutor dotate, printre altele, cu instrumente necesare oxigenoterapiei, tensiometru, glucometru, trusă chirurgicală, trusă de naştere.

Asistenţii medicali comunitari vor distribui persoanelor din categorii vulnerabile (persoane cu boli cronice, nivel economic sub pragul sărăciei, care fac parte din familii monoparentale, cu diferite dizabilităţi etc.) 1000 de pachete conţinând un recipient de 300ml cu dezinfectant, un recipient de 300ml cu alcool sanitar 70%, 3 măşti de protecţie. Până în prezent au fost distribuite 690 de pachete pentru 46 de comune, urmând să fie acoperite şi restul de localităţi deservite de asistenţa medicală comunitară din judeţ.

Scopul proiectului este acela de a suplini lipsa echipamentelor medicale şi de protecţie a asistenţilor medicali comunitari şi de creşte accesul locuitorilor din mediul rural la servicii medicale îmbunătăţite, materiale de protecţie şi dezinfecţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: