Doliu în fotbalul sucevean

Legendarul portar al Sucevei, Andrei Sidac, va juca în echipa stelelor

Andrei Sidac, primul din stanga, sus

Izolat la domiciliu de mult timp din cauza unor probleme de sănătate mai vechi, unul dintre „ultimii mohicani” ai echipei de fotbal a Sucevei, portarul Andrei Sidac, a urcat la ceruri. Născut la Cernăuţi, legendarul goalkeeper împlinise 80 de ani în februarie. A fost un portar valoros şi un om de caracter.

„Îmi aduc aminte cu plăcere de anii junioratului, în care am fost selecţionat în tabăra naţională la această categorie de vârstă, aşa se numea pe atunci, şi l-am avut ca antrenor pe Traian Ionescu. Poate că în prezent sunt nume care nu spun nimic, dar pe vremuri ele erau venerate de toată lumea. Am fost selecţionat şi în echipa de tineret sub 21 de ani, însă cea mai bună perioadă din viaţa mea a fost aceea petrecută la Chimia Suceava şi apoi CSM Suceava.

Din formaţia care este apropiată de suflet au făcut parte jucători ca Petcu, Gheghi, Nedelcu, Mărculescu, Stere, Goran, Danileţ, Vicovan, Teodosiu, Borcău, Arhire, Selimessi, Pavel şi Buzatu, antrenorul nostru fiind Radu Gologan. Am mai rămas puţini din acea generaţie şi aş vrea ca lumea să nu uite totuşi ce am încercat eu şi colegii mei de echipă pentru fotbalul sucevean. Am fost solicitat de multe echipe din România, de la Iaşi, Bacău, Dinamo, Rapid, dar am rămas la Suceava pentru că aşa am considerat că trebuie să fiu loial clubului care m-a crescut”, îşi amintea cu nostalgie omul Andrei Sidac la ultima noastră întâlnire.

Acum îi poate întâlni pe mulţi dintre colegii săi de echipă acolo sus şi pot face o echipă pe cinste.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Nelu Hladciuc says:

    Andrei Sidac a fost cel mai bun portar al echipei de fotbal a tuturor timpurilor. Cea mai buna echipa de fotbal a orasului Suceava a fost Sidac , Nedelcu ,Marculescu , Gheghe , Stere , Borcau , Anton ,Danilet , Teodosiu , Goran , Selimesy. Mai jucau Radu Galatean ,Didi Rosu ,Buzoianu si altii….Cel mai bun jucator de camp a fost Dumitru Tarletchi care a jucat la Suceava intr-o perioada anterioara.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: