Controale la firmele din domeniul silvic

> Amenzi de peste 40.000 lei şi 217 mc de lemn confiscat

Poliţia Suceava şi Garda Forestieră Suceava au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava care desfăşoară activităţi legate de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, acţiunea a avut loc în perioada 8-10 iulie şi a vizat firmele sucevene despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul silvic.

Astfel, în cadrul acţiunii a fost confiscată cantitatea de 217,62 mc lemn rotund răşinoase, în valoare totală de 39.366 lei. De asemenea, în cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat zece amenzi în valoare de 43.000 lei.

Cele mai serioase sancţiuni au fost aplicate unei firme sucevene care, după predarea către Ocolul Silvic Cârlibaba a patru partizi de exploatare a materialului lemnos cu stoc zero, a emis avize de însoţire a materialului lemnos pentru cantitatea totală de 184,17 mc lemn rotund/răşinoase.

Prin urmare, agentul economic a fost sancţionat cu şase amenzi în valoare totală de 25.000 lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de 184,17 mc material lemnos, cu o valoare de 31.677,24 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: