Suceava

Autovehiculele lăsate în staţiile de autobuze şi pe trecerile de pietoni riscă să fie luate pe sus

>Aceluiaşi regim se supun vehiculele fără stăpân şi cele abandonate, restituirea efectuându-se doar după achitarea tarifului de ridicare şi transport, de 200 de lei

Consilierii locali din reşedinţa de judeţ vor avea pe masa de dezbateri, la mijlocul acestei săptămâni, un regulament privind ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate, a vehiculelor care staţionează neregulamentar, a celor aflate în zona lucrărilor edilitare pe domeniile public sau privat al municipiului Suceava, precum şi înlăturarea vehiculelor avariate în urma unui eveniment rutier, aflate pe partea carosabilă.

Conform proiectului de hotărâre de pe ordinea şedinţei ordinare a deliberativului, ridicate, transportate şi depozitate ar urma să fie vehiculele fără stăpân sau abandonate de cel puţin 6 luni, operaţiunile având loc din oficiu sau la sesizarea agenţilor constatatori de la Serviciul circulaţiei pe drumurile publice, care, în prezenţa a doi martori vecini, vor întocmi procese-verbale de constatare. Agentul constatator va lipi pe caroserie o somaţie pentru eliberarea domeniilor public sau privat, iar dacă acest lucru nu este făcut în termen de 10 zile, primarul emite o dispoziţie, iar vehiculul va fi transportat la spaţiul special de depozitare. În cazul vehiculelor staţionate neregulamentar, poliţistul rutier, cât şi poliţistul local, pot dispune ridicarea acestora, printre altele, în toate cazurile în care oprirea voluntară este interzisă; acesta se execută în zona indicatoarelor „staţionarea interzisă” şi „oprirea interzisă”; pe drumurile publice cu lăţimea mai mică de 6 metri; în pante şi rampe; pe poduri şi sub pasaje denivelate; în curbe şi alte locuri cu vizibilitate sub 50 de metri; pe trecerile de pietoni, cât şi la 25 de metri înainte şi după acestea; în intersecţiile cu sens giratoriu, precum şi în staţiile de autobuze; la 25 de metri înainte şi după acestea.

Potrivit proiectului de hotărâre, dispoziţia de ridicare va fi întocmit în 3 exemplare, dintre care unul va fi înmânat persoanei care solicită restituirea autovehiculului. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului se prezintă la locul operaţiunii şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, adică ale ridicării efective, în valoare de 100 de lei. Ridicarea şi mutarea vehiculelor aflate în zona lucrărilor edilitare are loc după 12 ore de la momentul în care proprietarii au fost înştiinţaţi că în locurile în cauză se vor face lucrări. Vehiculele avariate în urma unui eveniment rutier sunt mutate în cel mai apropiat loc, sub coordonarea poliţistului rutier aflat la eveniment.

Conform regulamentului care urmează să fie aprobat de Consiliul Local, în cazul în care vehiculele nu sunt revendicate de proprietar într-un termen de 6 luni de la depozitare, potrivit Legii nr. 41 din 2002 se poate trece la dezmembrarea şi valorificarea acestora.

Pentru vehiculele fără stăpân sau abandonate, cât şi pentru cele staţionate neregulamentar, tariful de ridicare şi transport va fi de 200 de lei. Vehiculele se restituie din depozit doar după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunilor efectuate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: