Comisia de fond funciar

Modificări sau corectări pe bandă rulantă ale titlurilor de proprietate

>Reconstituirea dreptului de proprietate s-a făcut pentru 6,51 de ha de teren, 5 cereri de atribuire a terenului aferent locuinţelor fiind respinse

Nu mai puţin de 74 lucrări elaborate de Compartimentul „Fond funciar” din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava au figurat pe ordinea de zi a şedinţei lunare a Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Şedinţa a fost condusă de prefectul Alexandru Moldovan, în calitate de preşedinte al structurii, lucrările supuse dezbaterilor şi aprobărilor vizând informări pe probleme specifice şi punctuale ale membrilor comisiei judeţene; propuneri ale comisiilor locale de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră sau terenuri agricole; atribuirea de terenuri aferente locuinţelor; validări de amplasamente; modificări sau, după caz, corectări titluri de proprietate, precum şi emiterea de duplicate după titluri de proprietate.

Conform unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, în timpul dezbaterilor au fost adoptate 56 de hotărâri ale comisiei judeţene. Dintre acestea, 5 hotărâri au avut ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate, respectiv validarea amplasamentului pentru o suprafaţă totală de 6,51 ha de teren, în baza cererilor formulate de 6 persoane fizice. Totodată, pentru 5 cereri au fost respinse propunerile de atribuire în proprietate a terenului aferent locuinţelor, în acest sens fiind date 5 hotărâri. De asemenea, au fost emise 45 de hotărâri care au vizat modificări sau, după caz, corectări de titluri de proprietate, în timp ce una dintre hotărâri a avut ca obiect o contestaţie a unei persoane fizice. Pe ordinea de zi a şedinţei de lucru au fost incluse şi 12 informări pe diverse teme specifice activităţii de fond funciar, dar şi o solicitare privind emiterea unui duplicat al unui titlu de proprietate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: