De vorbă cu cititorii

Pâslaru Mitică – Zvoriştea: Aveţi o poveste foarte interesantă, care merită să fie cunoscută şi de cititorii noştri. „Sunt de profesie chirurg estetician auto, adică tinichigiu, am patruzeci de ani şi obârşia în Domneşti de Argeş. În trecut, am mai fost căsătorit o dată, cu o mironosiţă din Pufeşti, care a fugit la maică-sa, imediat, cum a dat de greu. Şi dusă a fost, deşi aveam cu ea doi copii.

Eşec în dragoste, fiindcă o iubeam de-i săreau capacele şi tot aşa o altoiam, când mi se punea pata pe ea şi o vedeam învârtind ochii în cap la tot plăvanul. Acum un an am venit la Suceava, chemat de un văr din Bosanci, care mi-a zis că n-ar strica să deschidem un atelier de reparaţii auto, undeva, la ţară, fiindcă în Bucovina sunt mulţi şmecheri, traficanţi de ţigări din Ucraina, cu maşini de fiţe, care se accidentează şi au bani de reparaţii.

Aşa am ajuns pe meleagurile dumneavoastră, unde mereu auzi de Eminescu şi Balada lui Ciprian Porumbescu, lucruri frumoase, pentru oameni deştepţi şi cultivaţi.

 Am terminat şi eu liceul şi puteam să merg lejer la facultate, dar am avut ghinion şi m-am legat la cap cu prima. Dar, de când m-am stabilit în judeţul ăsta, altele mi-au fost priorităţile. Mai întâi, am pus nişte bani deoparte, fiindcă câştigam bine la atelierul nostru, cam ilegal el, apoi m-am orientat spre o casă, fiindcă voiam să am acoperiş deasupra capului.

Gând bun, însă întrerupt de o ferchezoaică focoasă, care sta la nişte neamuri din Zvoriştea, care mi-a susurat la ureche cam aşa: Mitică, idiotule! Tu ai timp de casă? Aşa ceva se moşteneşte sau se fură, dar nicicum nu se face. Uite, eu o am pe bunica, iar casa ei ne rămâne nouă. Deci, banii strânși de tine îi investim într-un salon de masaj erotic, pe care îl deschidem la Suceava. Şi toţi or să vină la noi: mahări, directori, poliţai, popi, intelectuali, drojdieri, ceferişti, studenţi, oameni de bine, ultimii, vorba lui Iliescu, tu o să stai la uşă şi o să le iei banul, eu o să conduc fetele care vor produce. Suna frumos, limpede, simplu, aşa că nu m-am împotrivit.

Mamă, ce prost am fost! Adevărat, ea a deschis un fel de nu ştiu cum să-i spun, dar prestatoarele erau nişte jegoase, care i-au îmbolnăvit imediat pe clienţi. Şi aşa am ajuns cu potera la poartă.

Să fiu sincer, nu prea ştiu ce se întâmpla după perdeluţă, unde se comitea masajul, şi nici nu am avut vreo legătură cu uşurarea buzunarelor, fiindcă una lucra clientul, alta îi vaccina portofelul.

Acum am dat de belea, aşa că vă rog sfătuiţi-mă cum să scap. Nu am prieteni, relaţii, cunoscuţi. Am citi ziarul dumneavoastră şi am văzut că şi alţi cititori vă scriu.”

Aşa este, nea Mitică. Stăm la dispoziţia cititorului şi, unde putem, punem umărul, degetul sau palma. În cazul dumitale miroase a prostituţie. Nu este o noutate pe aceste meleaguri şi nici în ţară. Se practică peste tot şi la toate nivelurile, dar voi nu aţi avut protecţia asigurată, n-aţi plătit pe cine trebuia, aţi lucrat sub standardele minime de sănătate. Şi au luat băieţii buba, s-a auzit la poliţie, cumva aţi supărat pe cineva.

Ai o şansă. Dă totul în vileag la poteră, recunoaşte, spune că-ţi pare rău şi fugi mâncând pământul, până îţi pierde şi Diavolul urma. Cu fetele care au bunici prin Zvoriştea nu este bine să te încurci.

Mateiciuc N. – Siret: Vi se spune „Lupul singuratic”, deşi aveţi parteneră de viaţă şi un trecut glorios. Acum vreţi să vă deschideţi la Putna, locul copilăriei dumneavoastră, o fermă de câini din rasa Mastif tibetan şi nu ştiţi ce acte vă trebuie. Sigur, aviz sanitar, autorizaţie de la pompieri, să nu le ardă cozile la căţei, Primăria ştie mai multe şi o să vă informeze. Dacă afacerea va merge bine, să ne daţi şi nouă un pui, să păzească redacţia de dronele care ne spionează. Sau Mastiful nu este câine de pază, ci doar un trântor bun de plimbat în lesă. Adevăraţilor trântori li se spune „tată de albine”, aşa că nu este nicio confuzie.

Tamara Olinici – Broşteni: Aveţi idei interesante! Iată una dintre ele: „Pentru turismul nostru ar merge bine plutăritul pe Bistriţa, dar intensiv şi în formă organizată. Cu pluta se poate călători frumos şi romantic zeci de kilometri, tragi la mal să cumperi una, alta, pleci mai departe, prinzi un peşte, scuipi în apă, să nu te deoache nimeni, mâncarea o pregăteşti la cazan, dormitul se poate aranja în căsuţe pe malul apei”.

Totuşi, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie şi de cârmaci la plute, fiindcă navigaţia pe râuri are şi ea nişte reglementări speciale. Cât despre deochi, vă lecuiţi şi cu păr de lup, zeamă de năvalnic, pusă în fiertură de licurici şi descântat făcut la baba Vanţuca, la huţani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: