După seceta de început de an

Culturile agricole din judeţul Suceava şi-au revenit

 După seceta accentuată din primăvară, culturile agricole din judeţ, atât cele semănate în toamnă, cât şi cele de primăvară şi-au revenit. Aşa susţine Haralampie Duţu, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Suceava, care crede că, dacă nu intervin situaţii extreme, anul agricol va fi unul bun.

„La această dată, culturile agricole arată destul de bine. Deşi au suferit foarte mult din cauza secetei pe care am avut-o în primăvară, odată cu venirea ploilor culturile cerealiere din toamnă şi-au revenit, iar cele de primăvară s-au dezvoltat în condiţii normale” precizează specialistul DAJ Suceava.

În cazul culturilor semănate în primăvară, „bine stau” cele porumb, soia şi floarea-soarelui, şeful Direcţiei Agricole apreciind că perspectiva este una favorabilă, „cu toate necazurile de până acum”. În ceea ce priveşte porumbul, plantele sunt în plin proces de înflorire, „de apariţie a paniculului”, o evoluţie mai pregnantă semnalându-se în rândul hibrizilor timpurii. Haralampie Duţu este de părere că această cultură beneficiază de aportul de umiditate necesar, existând deja premisele unei producţii de „mămăligă, asigurată, cel puţin deocamdată”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: