Echipe mixte în acţiuni de control la Fălticeni şi Dolhasca

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, şi subprefectul Daniel Prorociuc au participat, alături de echipele mixte, la activităţi de control în contextul Covid-19.

Potrivit Prefecturii Suceava, în cursul zilei de marţi, 14 iulie, sub coordonarea prefectului Alexandru Moldovan, o echipă mixtă formată din opt poliţişti, patru jandarmi, doi specialişti ITM şi câte un specialist din cadrul DSP şi DSVSA Suceava a acţionat în zona municipiului Fălticeni şi a oraşului Dolhasca. Activităţile au avut, în primul rând, un rol preventiv, de responsabilizare a cetăţenilor şi agenţilor economici.

Astfel, s-a urmărit purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise, respectarea distanţării fizice şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară de către angajaţii unităţilor economice, dar şi a celorlalte măsuri privind dotarea cu substanţe dezinfectante, asigurarea fluxurilor separate de acces, marcaje pentru distanţare etc.

Acţiunile punctuale au debutat în piaţa agroalimentară din municipiul Fălticeni, fiind continuate în bazarul din localitate şi la unităţi economice şi terase din zona esplanadei municipiului. Echipele mixte au verificat şi Complexul Comercial Nada Florilor, ulterior fiind desfăşurate activităţi de control în zona autogării şi la unităţile economice de pe străzile Maior Ioan, Republicii şi 2 Grăniceri.

Au fost aplicate şi 13 amenzi pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul prevenirii răspândirii Covid-19, fiind verificate 53 de societăţi comerciale, unităţi bancare, magazine, chioşcuri, terase, săli de jocuri şi alte obiective. De asemenea, au fost legitimate peste 120 de persoane, purtându-se cu ele discuţii cu privire la adoptarea unei conduite preventive.

Ulterior, prefectul, împreună cu reprezentanţi ai IPJ Suceava, viceprimarul oraşului Dolhasca şi poliţiştii Poliţiei Dolhasca s-au deplasat la Centrul de bătrâni al Asociaţiei „Mila Creştină” şi la Centrul de copii „Sf. Gheorghe” de pe raza oraşului Dolhasca. Aici, 15 copii şi adolescenţi au primit măşti şi mănuşi de protecţie, fiind desfăşurată totodată o activitate interactivă de instructaj privind modul de purtare a echipamentelor de protecţie şi importanţa respectării normelor de igienă.

Echipe mixte au efectuat verificări la şase unităţi economice de pe raza oraşului Dolhasca. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: