Cu sloganul „Reconstruim măreţia Sucevei !”

Dan Ioan Cuşnir şi-a lansat candidatura la funcţia de primar

> El propune un parteneriat cu sucevenii, prin care municipiul să redevină oraşul frumos în care oamenii să îşi dorească să trăiască

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, şi-a anunţat, ieri, intrarea în cursa pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, având ca principal obiectiv un parteneriat cu sucevenii pentru a reda măreţia Sucevei.

Conferinţa de presă de lansare a fost organizată într-un spaţiu de joacă nemodernizat din cartierul Burdujeni, pentru a sublinia că toate zonele oraşului au nevoie de atenţie. În fundal s-a auzit melodia „Wind of change” (Vântul schimbării) interpretată de Scorpions, care este considerată emblematică pentru căderea comunismului în estul Europei.

Îmbrăcaţi cu cămăşi albe, dar fără măşti de protecţie, păstrând o distanţă fizică între ei, participanţii la conferinţa de presă de lansare a candidaturii lui Dan Ioan Cuşnir păreau emoţionaţi, dar încrezători.

Dan Ioan Cuşnir i-a prezentat pe câţiva dintre cei care deja au decis să susţină această mişcare alături de el şi intră în acest parteneriat, respectiv Adelina Paiu, Andrei Ghiaţă, Gabriel Buciac, Valentin Gherasim.

Subliniind că locul de joacă din care lansa mesajul este nemodernizat şi neîntreţinut, Cuşnir a evidenţiat că locuitorii din zonă nu au fost trataţi cu respectul pe care îl meritau şi a arătat că toţi pot să-şi imagineze că în Suceava copiii se joacă în parcuri şi locuri de joacă amenajate modern şi cu toate sistemele de siguranţă, că vârstnicii au câteva parcuri în care să se plimbe şi să îşi petreacă liniştiţi timpul liber, că există terenuri de sport de interior şi exterior unde se pot practica diferite activităţi, că există trasee şi piste speciale pentru biciclete şi trotinete, că există suficiente locuri de parcare amenajate pentru toată lumea, că există un plan de urbanism pus la punct de oameni competenţi şi că este curăţenie.

„Am ales un loc de joacă pentru copii pentru că el simbolizează grijă noastră pentru copii, pentru educaţia, siguranţa şi starea lor de bine în general” a explicat Dan Ioan Cuşnir, care a adăugat că îşi aduce aminte cu plăcere cum se juca cu fratele său în locurile de joacă existente acum 45 de ani în oraş, însă considerând că ceea ce se întâmplă acum este inacceptabil.

„Suceava este casa noastră. Noi trebuie să avem grijă de casa noastră. Noi, nu alţii. Cei care sunt acum la putere, actuala administraţie, eşuează de 16 ani în conducerea acestui oraş. Va pot da foarte multe exemple. Mi-ar trebui o zi întreagă să le spun şi tot nu aş termina de spus cât de mult rău au făcut Sucevei cei 16 ani de incompetenţă, de lipsă a grijii, de lipsă a gândirii orientate către suceveni şi către comunitatea noastră. Oraşul nostru drag a fost ignorat de propria sa conducere. Oraşul nostru drag a fost trădat de propria sa conducere” a declarat Cuşnir.

El a adăugat că nu doreşte să plictisească cu nerealizările actualei conduceri a Primăriei Suceava şi a transmis că sunt 75 de zile până la alegerile locale, atunci când se poate schimba conducerea Primăriei Suceava şi să se înceapă reconstrucţia oraşului care să devină din nou măreţ. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: